Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1444
1444

Президент вручив орден «Золота зірка» родині загиблого Героя з Нікополя Сергія Сови

Президент вручив орден «Золота зірка» родині загиблого Героя з Нікополя Сергія Сови

Президент України Володимир Зеленський вручив орден «Золота зірка»  родині загиблого Героя з Нікополя Сергія Сови. Це сталося у річницю вторгнення – 24 лютого 2023 року. передає NikopolNews.

Вранці 24 лютого на Софійській площі у Києві відбувся захід, присвячений річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На ньому президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами військових, правоохоронців й цивільних, які героїчно протистояли російському окупанту та наслідкам вторгнення. Серед тих, хто був нагороджений орденом «Золота зірка» – загиблий захисник України родом з Нікополя Сергій Сова.  Державну нагороду з рук Володимира Зеленського отримали дружина героя Оксана та двоє дітей Героя.

Президент вручив орден «Золота зірка» родині загиблого Героя Сергія Сови: що відомо про Захисника

Золота зірка

Сергій Сова у 2014 році у складі 93 ОМБр брав участь у боях за смт Піски Донецької області, доставляв боєприпаси в Донецький аеропорт. Через рік був демобілізований, але згодом знов уклав контракт зі згаданою бригадою та воював на посаді старшого стрільця. Мав військове звання «старший солдат».

Напередодні повномасштабного вторгнення Сергія відправили на навчання до Навчального центру «Десна», де він мав здобути кваліфікацію бойового медика. Втім, 24 лютого 2022 року його з побратимами відправили боронити рубежі Харківської області. У квітні 2022 року перебував на ізюмському напрямку.

Золота зірка

Сергій Сова загинув 19 квітня 2022 року в бою з російськими окупантами, ймовірно, коли разом з іншими бійцями потрапив в оточення на позиціях біля м. Ізюму, що на Харківщині.

Після деокупації м. Ізюму Харківської області розпочалася ексгумація тіл українських мучеників, під час якої була виявлена рука із синьо-жовтим браслетом. Згодом за експертизою ДНК встановили, що вона належить старшому солдату Сергію Сові.

Тіло чоловіка упізнала дружина Оксана за численними татуюваннями й жовто-синіми браслетами, які йому подарували діти. 23 вересня 2022 року тіло Сергія Сови поховали у Нікополі. Зараз у Нікополі вулицю Псковську, де жив Сергій Сова, хочуть перейменувати на його честь.

Інші новини Нікополя:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×