Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1434
1434

«Пряме влучання і зруйнований будинок»: історія родини з Нікополя, дім якої тричі обстріляла армія РФ

родини з Нікополя

Ця історія родини з Нікополя, будинок якої тричі обстріляла армія РФ. Її розповіли журналісти сайту «Суспільне», передає Nikopolnews.

У будинок родини Міщенків з Нікополя тричі влучали російські снаряди. Під час останнього удару Раїса та Віктор отримали множинні уламкові поранення. Їхнє житло, автомобіль та все інше майно зруйновані. Зараз родина живе у родичів та збирає кошти на відновлення будинку.

Жінка розповідає, родина пережила три удари російських військ по своєму будинку.

«У минулому році, 15 вересня, був перший, “Градами” прилетіло, на тій половинці. Ну, ми як могли відремонтували. Тобто воно зрушило, але можна було жити. У цьому році 1 вересня другий удар. На щастя, ми вдома не були. Була тільки бабуся, її деблокували. Почала телефонувати бабусі, вона не відповідала, а потім взяла слухавку і каже: “Я тут завалена лежу. Страшно. Гуркоче десь», – розповідає жінка.

родини з Нікополя

Вона говорить, що бабуся тоді поранень не отримала.

«Пряме влучання було у нас і завалилося, зруйнований був будинок. Тільки та частина трошки трималася. Нам комунальники зробили накриття згори», – каже Раїса Міщенко.

Історія родини з Нікополя: відео

«Пряме влучання і зруйнований будинок»: історія родини з Нікополя, дім якої тричі обстріляла армія РФ

Жінка зазначає, тільки-но почали приводити до ладу зруйнований будинок, як його обстріляли втретє.

«Трошки почали розбирати, приходили допомагали люди, намагалися щось врятувати. А 7 вересня ми сюди вранці приїхали о 9 ранку. Тільки хотіли годувати тваринок – почалися влучання. Чоловік каже: «Давай ховатися, бо…». У нас ховатися так немає де, у нас є яма бетонна водяна, ми туди заскочили, накрили люком», – каже вона.

Під час обстрілу Раїсу Міщенко та її чоловіка поранило.

«Два удари були десь поруч, а потім третій ще пролетів, а четвертий – оце знову пряме влучання і нас уже поранило. Я тільки оговталась, коли оце воно сколихнуло, вдарилася потилицею і дивлюся, що у чоловіка взагалі кров почала з голови текти. Ми от то футболкою обмотали – все. Вилізла, а хата вже все – горить», – говорить жителька Нікополя.

родини з Нікополя

Її чоловіка поранило більше. Наразі чекають на імпланти.

«Уламки не витягнули. У мене тільки в нозі, а у чоловіка: коліно, голова, стегно. Тут множинні. Це інвалідність, у нього не діє рука взагалі. Там немає кісток, просто на спицях зібрані пальці і все», – розповіли вона.

Подружжя розповідає, через обстріли пошкоджене майже все майно, будинок, техніка. Розбиту автівку, кажуть, не забиратимуть.

«Відновленню не підлягає. Його треба зносити і будувати наново. Це вже без варіантів. Що тут відновлювати? Тут нічого вже немає живого. Усе згоріло. В чому були, в тому й залишилися», – розповів житель Нікополя Віктор Міщенко.

Допомогти родині можна зв’язавшись з ними через соцмережу за посиланням.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×