Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
905
905

Народилося майже 1000 дітей: як у Нікополі під обстрілами працює пологовий будинок

у Нікополі під обстрілами працює пологовий будинок

Під щоденними обстрілами у Нікополі продовжую працювати пологовий будинок. За час повномасштабного вторгнення у ньому народилася майже 1000 дітей.

В укритті медзакладу облаштували пологові зали та палати для пацієнток. Про це йдеться на сайті «Суспільне», передає Nikopolnews.

Відколи місто почата обстрілювати армія рф, з 12 липня 2022 року персонал та пацієнтки ночують в укритті. У ньому є все необхідне для народження дітей.  До того ж в укритті можуть приймати пологи одночасно у двох жінок.

6956d3721b9c479e

«Біля 20:00 всі жінки тут, народжують вночі, майже щоночі ми народжуємо тут. Якщо обстріл впродовж доби — ми також народжуємо тут», розповідає медична директорка Ганна

В облаштованій палаті сумісного перебування відпочиває пані Наталя. Її зробили кесарів розтин. Це вже друга дитина у жінки. Вона родом з Нікополя. Всю вагітність була вдома і дуже рада, що її нікуди не відправили.

Попри обстріли у Нікопольському акушерському відділені залишаються працювати всі працівники. Завідувач акушерського відділення патології вагітних Артем розповів, що за час обстрілів зменшилась кількість народжуваності в місті.

de065321d73cba00

Починаючи з 12 липня 2022 року не було жодної операції без загрози артобстрілів. Завідувач акушерського відділення патології вагітних Артем  говорить, що попри війну продовжує свою роботу заради майбутнього.

«Коли з’являються оці у самого навіть сльози на очах, особливо батька. Ти розумієш, що ти повністю виклався, вклав свою душу в цей процес. Тобі віддача оцього тепла йде і задоволення від роботи», розповів лікар.

У Нікополі під обстрілами працює пологовий будинок: відео

Новини Нікополя і району:  Будинок Цепелинського на «проспекті» у старій частині Нікополя, історія Юлія і Анни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×