Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1146
1146

Вибиті вікна, зірвані дахи, пошкоджені фасади: як у Нікополі під обстрілами живуть люди

у Нікополі під обстрілами

Як у Нікополі під обстрілами живуть люди, розповіли журналісти сайту «Подробиці». Повідомляє Nikopolnews.

З 12 липня 2022 року армія рф тероризує місто Нікополь. Окупанти і в день, і в ночі накривають його артилерійським вогнем і ударними вулицями. Є вулиці де не залишилося вцілілої вулиці.

З одного районів міста видно  берег тимчасово окупованого Енергодара. Люди говорять, тут не те що жити, навіть просто ходити небезпечно. Але в цьому районі проживають сотні людей.

Ольга Данильченко працює соціальним працівником. В цій частині міста проживає декілька її підопічних. Одній з них 100 років і чотири місяці.

«Тут ідеш, Богу молишся, тоді доходиш, зробиш свою роботу і таким самим чином. Або викликаєш таксі, бо життя дорожче. Так, я підписувала наказ, що я десь сиджу десь. Ви розумієте, ну як. А люди ждуть, вони ж самі. Тут мене знають усі собаки, коти, усі люди ….», говорить жінка.

На прибережних вулицях – вцілілих будинків майже нема. Вибиті вікна, зірвані дахи, посічені осколками фасади… Місцева школа для окупантів – узагалі немов стратегічна мішень.

«Страшно, тим паче 21 числа у нас 2 працівниці загинули під час першого прильоту», розповіла місцева жителька

Побитий фасад, вікна забиті фанерою, але жити можна – говорить про свій дім Петро Сокорчук. Він та його дружина залишаються в небезпечному районі, навіть попри постійні обстріли.

«Не бояться тільки дурнуваті, а так звикаєш, плоха звичка, але ну а що робити. Якщо одразу не виїхали, то смисл. І дружина сказала, сама не поїде»

Як у Нікополі під обстрілами живуть люди: відео

 

Окупанти обстрілюють місто і в день, і в ночі використовуючи снаряди і великих, і малих калібрів. У Нікопольській РВА говорять, що вже кілька місяців, окрім важкої артилерії, росіяни застосовують ударні дрони.

«Ми для себе розуміємо, що це загострення по всій лінії розмежування з росіянами. Скоріше за всього це системна команда на посилення терору прибережних територій і в нашому випадку або прилеглих територій до лінії розмежування. На мою думку, це росіяни хочуть створити ще більший тиск на політичне військове керівництво і привести країну до перемовин, щоб вона відмовилась від деяких частин.», розповів  Євген Євтушенко, начальник Нікопольської РВА.

 

За його словами, під ворожим ударом усі прибережні громади Нікопольського району. За майже 2 роки війни тут понівечено понад 5 тисяч об’єктів. Переважно приватних будинків, але є постраждали і заклади освіти, і підприємства.

«Крім прямої військової агресії, скажімо так, є ж і економічна агресія. Коли росіяни обстрілюють підприємства і змушують людей виїжджати. Підприємства або закриваються або втрачає робочі руки тому зменшує об’єм робіт своїх. Це призводить до того, що міські надходження будуть менші, тому є підгрунтя тому, що наступний рік буде важким економічно», додав Євген Євтушенко.

Нікопольці, які продовжують жити під ворожим вогнем, потребують фінансової та гуманітарної допомоги. Їм допомагають міжнародні фонди та благодійні організації. Посадовці сподіваються, що наступного року ця підтримка не припиниться. Адже від неї напряму залежить життя тисяч людей у прифронтових містах і селах.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×