Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2135
2135

У Нікополі планують створити комунальне підприємство з вивезення сміття: чи зміниться вартість послуги

У Нікополі планують створити комунальне підприємство з вивезення сміття: чи зміниться вартість послуги

У Нікополі планують створити комунальне підприємство з вивезення сміття. Про це повідомив 29 вересня міський голова Олександр Саюк, під час своєї пресконференції, передає Nikopolnews.

Станом на зараз вивезенням сміття у Нікополі займається приватна компанія. Люди не зовсім задоволені, як вона виконує свої функції. Журналісти поцікавилися у очільника міста, коли покращиться якість послуг з вивезення сміття.

«Проблема вивезення сміття у нашому місті існує не одне десятиріччя. Коли у 2019-2020 роках нас (міську владу – авт.) запевнили, що заходить компанія яка вивозить все, ми уклали з ними договір», говорить Олександр Саюк.

Але сьогодні компанія говорить, що вони не повинні вивозити все сміття з Нікополя. До того ж її не влаштовує вартість послуги. Хоча для цієї компанії у 2022 році міська влада й депутатський корпус підіймали та затверджували тариф.

У Нікополі планують створити комунальне підприємство з вивезення сміття: відео

У Нікополі планують створити комунальне підприємство з вивезення сміття: чи зміниться вартість послуги

«Ситуація не стабільна і погана. Я її бачу. Депутати також. Чисто і вчасно буде вивозитися сміття, коли буде комунальне підприємство. Починаючи з 2022 року, ми з депутатами вже займаємося цим питанням. Вже закуповуємо все необхідне, щоб перейти до комунального підприємства», говорить очільник міста

За словами Олександра Саюка, щотижня міська влада проводить перевірку договірних відносин між діючою компанією, що займається вивезенням сміття й фіксує порушення.

«Дуже багато є порушень, які призведуть до розриву цього договору. Або можливо приватна компанія почне працювати», – говорить Олександр Саюк.

У Нікополі планують

Очільник міста разом з дкпутатським корпусом не розраховують на те, що вищезгадана компанія почне більш якісно працювати.

«Особиста моя думка – це комунальне підприємство. В місті зараз немає проблем з покосом трави, прибиранням вулиць, тому що цим займаються комунальні підприємства. Сьогодні вони виконують свою роботу. І їх завдання не прибуток, а виконання завдання міського голови та депутатів», сказавм міський голова.

Також міський голова розповів, чи зміниться тариф, якщо вивезенням сміття буде займатися комунальне підприємство

«Ми вже робили розрахунки тарифу на основі 2022 року, то він не зміниться. Але я не можу казати, яка буде вартість палива чи розмір зарплат, тому що все може збільшуватися. Завдання комунального підприємства – це не отримання прибутку, а виконання своїх функцій. Місто повинно бути у чистоті», сказав Олександр Саюк.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×