Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
198
198

«Я встаю і уявляю, що я біжу в тунелі»: уродженка Нікополя розповіла, як готується до Паралімпіади 2024

уродженка Нікополя розповіла, як готується до Паралімпіади 2024

Уродженка Нікополя Оксана Ботурчук розповіла, як готується до Паралімпіади 2024. Вона живе і продовжує займатися спортом у Дніпрі.

Про це йдеться на сайті «Суспільне», передає Nikopolnews.

39-річна Оксана Ботурчук виросла у родині легкоатлетів. З малечку займалася бігом. У 13 років вона потрапила у ДТП.через що у неї погіршився зір. Зараз, іноді на тренуваннях вона не бачить своєї тренерки.

«Наприклад, ми використовуємо свисток. Якщо я почула свист 150 метрів, то значить вона вже засікає, дивиться, а я просто біжу. Ну і облич суперників не бачу. Це ще мені тренер Царичан підказав: «Закрий очі». І я можу інколи це використовувати на якусь мить, закриваю очі і воно ніби розслаблює», говорить Оксана.

3c888892f6a392f5

Зараз вона тренується у Дніпрі майже щодня. Адже поперу  відбір на паралімпіаду.

«Я встаю і уявляю, що я біжу в тунелі. Нема поруч ані китайців, ані бразильців. Є тільки старт і фініш. І я змагаюся сама зі своїми секундами, хочу показати найкращий результат», каже спортсменка.

0784006991ef2aba

0784006991ef2aba

Зазвичай до паралімпійських ігор Оксана готується декілька років. У цей раз, через народження третьої дитини вона заняття пропускала. На підготовку до змагань у неї залишився лише рік. Результати забігів тренерка спеціально не оголошує легкоатлетці.

«Коли я їду на змагання, то тільки там дізнаюсь свої результати. Але я вже звикла. Я бігаю, викладаюсь, мені роблять зауваження, намагаюсь їх виправити. Так ми і працюємо», додала спортсменка.

Оксана Ботурчук вже виборювала золото у бігу на 100-метрову відстань. Тепер вона змагається за перемогу на дистанціях 200 та 400 метрів.

Уродженка Нікополя розповіла, як готується до Паралімпіади 2024: відео

 

Новини Нікополя і області: Марганець готується до запуску магістрального водогону: яким буде тариф на воду

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×