Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
868
868

«Навчаю дітей доброті, квітів та подарунків не приймаю»: вчителька з Нікополя стала зіркою Тік-ток

вчителька з Нікополя стала зіркою Тік-ток

Вчителька з Нікополя стала зіркою Тік-ток. Її вже впізнають на вулицях. Жінка каже, що не приймає квітів та подарунків.

А головним своїм завданням вважає навчити дітей доброті. Педагог сама активно займається благодійністю. Зокрема, вона надала притулок 16 собакам і 30 котам, врятованим з-під обстрілів.

Напередодні Дня вчителя, Nikopolnеws поспілкувався з цією унікальною людиною, власницею тік-ток сторінки «Михайлівна на зв’язку», а сьогодні, у свято, публікуємо матеріал про неї.

Попри війну та звуки обстрілів вчитель початкових класів у Нікополі Наталя Тарасенко продовжує працювати у рідній гімназії № 20. Починаючи з 24 лютого 2022 року, вона проводить уроки дистанційно.  Окрім викладання основних предметів, навчає дітей доброті й опікується тваринами.

Нещодавно Наталія Михайлівна почала вести ще й власну сторінку у Тік-ток, де зняті нею відео набирають тисячі переглядів. А її саму почали взнавати люди на вулицях та умагазинах обстріляного Нікополя.

Що відомо про власницю Тік-ток-сторінки «Михайлівна на зв’язку»

Наталія Тарасенко – корінна нікопольчанка. У 1985 році закінчила середню школу №20 із золотою медаллю. Через два роки, у 1987му, здобула освіту у Нікопольському педагогічному коледжі й отримали диплом з відзнакою. У 1993 році закінчила Криворізький педагогічний інститут. Потім Наталія Тарасенко рік працювала вчителем початкових класів у місті Кам’янському, два роки у нікопольській середній школі №6. З 1990 року і по сьогоднішній день працює вчителем початкових класів у гімназії №20.

«В 2002 році у мене народилася донька. Це було влітку. Я навіть не була в декретній відпустці, бо до вересня вона вже підросла аж на цілий місяць, і я вийшла на роботу. Не могла залишити дітей і віддати їх іншому вчителю, бо була мамою, шкільною, і їм», – розповідає Наталія Михайлівна

Кожні 4 роки вона зустрічає на порозі рідної гімназії маленьких першачків.  Відкриває їм світ цікавої науки і відпускає у доросле життя.  Зараз у Наталій Михайлівни четвертий клас. А вже 1-го вересня 2025 року вона готується зустріти нових першачків, попри обстріли  Нікополя та звуки вибухів.

photo 2024 10 06 11 38 37 (6)

Сьогодні Наталія Тарасенко є вчителем вищої категорії й вчителем-методистом. У 2020 та 2023 році успішно пройшла сертифікацію педагогічних працівників.

«Квітів і подарунків не приймаю, кошти краще віддати на благодійність»

Я довела насамперед самій собі, що зможу пройти цей етап, як один з найкращих вчителів, так ще отримую тепер 20% доплати до зарплатні, – говорить вчитель початкових класів.

Наталя Михайлівна говорить, що ці кошти їй допомагають. Бо вона завжди щось цікавеньке придумує для дітей. Купує багато нагород і подарунків.

З батьків кошти не збираю, квіти та подарунки не приймаю. Мої батьки знають, що я отримую за свою роботу, як і всі інші люди, зарплатню, і працюю не за подарунки. Коли навчання було очним, завжди говорила батькам, що якщо вони наполегливо хочуть мене привітати як вчителя квітами, то ці кошти можуть перевести на рахунок фонду «Дітям Нікополя» або «Таблеточки», – розповідає Наталія Тарасенко.

Свого часу у фонді «Таблеточкі» можна було роздрукувати сертифікат, що родина допомогла дітям.  Тоді на 1 вересня і останній дзвоник діти приносили Наталії Михайлівні сертифікати. Вона зізнається, що то були зворушливі моменти.  У них навіть на дверях кабінету висить відзнака «Тут діти допомагають дітям» від фонду «Таблеточки».

photo 2024 10 06 11 38 37 (2)

У свій час Наталія Михайлівна була ініціатором акції «Благодійність замість квітів». В рамках нех, батьки замість квітів переводили кошти на рахунок БФ «Дітям Нікополя».

Три роки тому, коли з обігу зняли монетки по 25 копійок, їх ще якийсь час можна було віднести у банк. Ми збирали разом з дітьми ці монетки. Причому збирали всі родичі, всі родини дітей нашого класу, віднесли їх потім у фонд «Дітям Нікополя». Вони в свою чергу в банк, і гроші зайшли на їх благодійний рахунок, хоча в обігу цих монеток вже не було, – пригадує Наталія Михайлівна.

 вчителька з Нікополя стала зіркою Тік-ток

А нещодавно Наталія Тарасенко разом з дітьми збирали кошти на стельовий підйомник для реабілітаційного центру й передали у БФ «Дітям Нікополя».

Діти свої скарбнички порозбивали, там були навіть десятикопієчні монетки. І це було хвилююче до сліз. Ми у вересні збиралися у школі на зустріч з дітьми, довго чекали, готувалися. Коли зустрілися та наобнімалися, перше, що я побачила перед очима – це протягнуті дитячі долоньки з грошима. І питання, прямо на ганку: «Куди кидати?». Вже потім було сховище, розмови, ігри там, а перше – ми допомагаємо! – говорить Наталія Тарасенко.

До того ж жінка ще й волонтер. Разом з нею вдома живуть врятовані з-під обстрілів 16 собак і 30 котів. Ще й на вулиці годує понад десяток тварин. Також допомагає волонтерам – Олені Грінь, Ірині Потаповій. Якщо з тваринами трапляється біда, то вона телефонує директору БФ «Шанс на життя» Олені Омельченко. За допомогу тваринам Наталя Тарасенко намагається віддячити пані Олені. Адже разом вони врятували далеко не одну тварину.

…. Рік тому я знайшла в калюжі собаку, просто в ній лежала та помирала. Тоді я її мокру, брудну, всю в ковтунах тягнула додому. Олена її забрала потім до притулку. А зараз Таша, її назвали на мою честь, живе в Польщі, в чудовій родині, – каже Наталія.

Жінка також допомагає тваринам разом зі своїми учнями. Говорить, що її діти вже не розуміють, як можна жити без допомоги іншим, слабшим, тим, хто цього потребує.

photo 2024 10 06 11 38 37 (3)

«Я вчу дітей насамперед людяності»

Я вчу дітей насамперед людяності. Кожен мій випуск – це найкращі учні, в мене просто не буває звичайних, – говорить Наталія Михайлівна.

Жінка говорить, що після початку великої війни, її робота не змінилася. Вона продовжує навчати дітей. Тільки онлайн.  Зараз у них проходять тільки інтерактивні уроки з сучасними технологіями.

Ми працюємо на онлайн-дошці, це ніби той же клас, коли діти виходять до дошки. Їм дуже подобається. І це не так, як колись у дітей колінки підгиналися, коли вчитель казав, – До дошки піде…. Зараз до онлайн-дошки вони хочуть іти всі, я тільки встигаю примовляти – Іване, Єгоре, Машо…, прибери руку від дошки, – каже Наталя Михайлівна.

Її учні постійно беруть участь у різноманітних конкурсах й олімпіадах, де стають переможцями.  Окрім роботи у школі й допомоги тваринам, Наталія Тарасенко є експертом з сертифікації вчителів початкових класів і входить до складу присяжних присяжних Нікопольського міськрайонного суду.

Як вчителька з Нікополя стала зіркою Тік-ток

Наразі Наталія Михайлівна веде 4-й клас. Вже почала пошук першачків на новий навчальний рік. Вона говорить, що до початку повномасштабної війни їх гімназія набирала паралель по три класи. Зараз у Нікополі хоч і є діти, але їх не дуже багато.

Минулого року моя колега набирала перший клас, я їй трошки допомагала. І бачила, як важко зараз, під час війни знайти майбутніх першокласників. І цього літа я вже почала нервувати, де їх шукати на наступний навчальний рік, – говорить вчителька.

Тоді донька Наталії Михайлівни запропонувала їй створити Тік-ток, аби всі знали, що вона шукає першокласників на наступний навчальний рік. Вона подумала і вирішила розвивати свою сторінку у Тік-ток – «Михайлівна на зв’язку».

@pandora_1390 #школа #нікополь #шукаємо #рекомендації #school #діти #першокласники♥️🎒📚🙏 #майбутніпершокласники #набірдошколи #україна ♬ Pedro Pedro Pedro – Dubstep Remix Version – Dragoon Fighter

Зараз багато вчителів є у Тік-тоці. А сучасні педагоги мають право і на хобі, і на життя поза школою, і на соцмережі. Саме це намагаюся показувати на своїй сторінці. Вчитель – то не ота людина, що ввечері прийшла і плаче над зошитами, бо він же вчитель, і саме так повинен робити. А вчитель вже давно змінився, і мислить він по-новому, і відпочиває як всі. Я вважаю, що ролики в Тік-ток – це такий ніби додатковий спосіб популяризації професії освітянина, навіть, якщо це з гумором. Тому саме так і розпочався мій Тік-ток саме з вчительським гумором та подіями зі шкільного життя, – каже Наталя Тарасенко.

Відео, на якому Наталія Михайлівна шукає першокласників стало неочікувано популярним для самої неї. Адже на ньому кожен вчитель взнав себе.

Коли тобі і твоїм колегам завуч каже шукати першокласників, де та як хочете, то місце, де їх можна відшукати вважається, якимось чарівним, бо там є багато першачків. А тут саме і починається квест з пошуку саме цього чарівного місця. Ти готовий до цього місця дістатися якнайшвидше, можна і на конях, і на самокаті, велосипеді, машині, щоб обігнати колег з інших шкіл, які теж шукають тих самих майбутніх першокласників, – каже вчитель.

photo 2024 10 06 11 38 37 (5)

Це відео вже має 141, 5 тисяч переглядів й понад 250 гарних коментарів.   Його коментують не тільки вчителі. Люди пишуть, що Нікополь найкращий і живуть у ньому найкращі люди. Водночас жителі інших міст України у коментарях підтримують не тільки авторку відео, а й всіх нікопольців. Акцентують увагу, що у такий складний час нікопольці не втрачають гумору. А Наталія Тарасенко навіть стала зіркою Тік-току.

 …Зі мною вітаються незнайомі люди, і що цікаво, до тієї хвилини, поки вони мене не побачили, обличчя у них звичайні. А коли наші погляди зустрічаються, обличчя стає радісним. З кимось ми одразу починаємо просто сміятися…, – говорить Наталія Тарасенко.

На сторінку «Михайлівна на зв’язку» вже підписалися всі учні й батьки героїні нашого матеріалу. А учні гімназії запитують, при зустрічі, чи шукає вона ще першокласників.

Так, Наталя Тарасенко ще шукає першокласників. До того ж у гімназії №20 вже другий тиждень працює Школа майбутнього першокласника. Двічі на тиждень вчителі зустрічаються з дітками й поринають у чарівний світ  знань. Її вже відвідують 12 майбутніх першокласників.  Для запису, батьками слід звернутися за телефонами:

  • 066-340-38-21,
  • 066-476-43-94,
  • 066-224-41-66.

фото Наталії Тарасенко

Ще новини Нікополя: Вчителька з Нікопольщини отримала грант 200 тисяч і взяла участь в ефірі “1+1” (відео)

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу