Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1822
1822

Полеглому Захиснику з Нікополя просять надати звання Героя України: петиція

Захиснику з Нікополя

Полеглому Захиснику з Нікополя просять надати звання Героя України. На сайті президента України створили відповідну петицію. Її автор – Діана Саєнко. Повідомляє Nikopolnews.

«Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) хороброму захиснику та патріоту нашої Батьківщини командиру 3 відділення 1 аеромобільного взводу 2 аеромобільної роти 1 аеромобільного батальйону, військової частини А 2120 81-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України Мірошниченко Олегу Олеговичу 15.01.2002 р.н», – йдеться у тексті петиції.

Полеглому Захиснику з Нікополя просять надати звання Героя України: фото

photo 2023 04 05 16 10 13

«Україна ‑ це моя рідна українська мова, мій рідний дім, в якому мені затишно, комфортно й радісно. Саме у рідному краї я народився і проживу своє життя. Саме тут я планую завести сім’ю, народити дітей і бути абсолютно впевненим в тому, що і вони матимуть блискуче майбутнє, та будуть щасливі в Україні», – сказав Олег 24 лютого 2022 року, коли почалося повномасштабне російське вторгнення в Україну, розуміючи велику загрозу та усвідомлюючи власну відповідальність за долю країни, вже стояв біля дверей військкомату,

Але його не взяли, так як він був ще студентом.

Закінчивши університет, Олег Мірошниченко не відійшов від своєї позиції та намірів і знов пішов до військкомату. З вересня 2022 року він був кулеметником у складі 81-ї окремої аеромобільної бригади з позивним «Джокер». Неодноразово брав участь в бойових діях на найгарячіших ділянках фронту.

Загинув 26 березня 2023 року у с. Білогорівка Луганської області під час мінометного обстрілу від вибухової травми внаслідок військових дій. Похований 6 квітня 2023 року в місті Нікополь Дніпропетровської області на Алеї почесних поховань учасників бойових дій міського кладовища.

«Мірошниченко Олег Олегович справжній Герой, який заслуговує найвищої державної нагороди – Героя України (посмертно)», додала автор петиції

Підписати петицію можна ТУТ.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×