Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2477
2477

Чи реально закрити небо над Нікопольщиною: Євген Євтушенко про складну ситуацію в районі (відео)

закрити небо над Нікопольщиною

Чи реально закрити небо над Нікопольщиною, яка ситуація зараз в районі, скільки загиблих і поранених цивільних від початку обстрілів, розповів начальник РВА Євген Євтушенко.

Про це він розповів журналістам 11-го каналу, передає Nikopolnews.

За словами Євтушенка, близько двох місяців тому на Нікопольщині загострилася безпекова ситуація і продовжує погіршуватися. Росіяни, які знаходяться на протилежному березі обмілілого Каховського водосховища, продовжують терор мирного населення Нікопольщини. Є тенденція до збільшення артобстрілів та збільшення атак дронами-камікадзе. А також розширення територій, які потерпають від обстрілів. Якщо раніше окупанти обстрілювали 2-3 території Нікопольського району, то зараз вони гатять по всім 5 прибережним громадам району.

«Нещодавно росіяни поставили сумний рекорд і застосували по Нікопольщині 24  fpv-дрони. Це при тому, що наш район по суті не є лінією фронту і не лінія бойового зіткнення. Тобто тут немає прямого контакту ЗСУ і окупантів, які знаходяться на протилежному березі. Є лінія розмежування у вигляді колишнього Каховського водосховища», говорить Євген Євтушенко.

VJMKYG3E4M1vnQuvxxqNvzUgBQ2H7E1wNKeSImqE.jpg

При цьому росіяни продовжують використовувати дрони-камікадзе з теплокамерами і з нічними камерами, що є характерним для територій, де ведуться активні бойові дії на території зіткнення.

“Ми маємо 84 загиблих цивільних особи, понад 400 поранених. А кількість зруйнованої інфраструктури (багатоповерхові та приватні будинки, школи, дитячі садочки  тощо) обчислюється тисячами. Це велика шкода для нашої економіки та людей”,  каже начальник РВА.

Чи реально закрити небо над Нікопольщиною: відео

Розповів Євген Євтушенко і про знищення дронів-камікадзе на Нікопольщині. Показники їх зниження коливаються. Є дні коли ця цифра становить близько 50%. А є дні, вдається збити усі 100% дронів. Загалом від 50 до 70% ворожих дронів знешкоджують. Але, на жаль, безпілотники, яким вдається пролетіти над районом, завдають суттєві руйнування будинкам, майже знищують автомобілі. Вони також вже були причиною смерті мешканців Нікопольщини.

w

«Не можливо перекрити територію так, щоб не залетів жоден ворожий дрон. Але військові роблять все, що можуть зробити для захисту територій тими засобами, що у них є. Однак, якщо взяти місто Нікополь – це 60 квадратних кілометрів. Перекрити його повністю радіоелектронним захистом дуже важко. Враховуючи, що росіяни окрім дронів використовують артилерію, а засоби радіоелектронної боротьби ЗСУ відображаються на радіорозвідці окупантів. Останні намагаються вражати місця, звідки відбувається подавлення їх сили, вони полюють за ними. Таким чином, окупанти намагаються зробити, щоб територія була максимально беззахисною і максимально тероризують населення», сказав Євген Євтушенко.

За його словами, росіяни вважають всю лінію зіткнення полігоном для своїх тренувань. Аналогічні ворожі атаки відбуваються не тільки на Нікопольщині, а й у Херсонській, Запорізькій областях. По всій лінії фронту окупанти використовують реактивну і ствольну артилерію. А у випадку з терором Нікопольщини бонусом для росіян є ЗАЕС. Яку вони захопили у березні 2022 року. Перебуваючи на ній окупантистворили базу, де безперешкодно розміщуються і тренуються.

Ще новини Нікополя і району: Що робити мешканцям Нікопольщини в умовах терору і чому Марганець не в зоні бойових дій – Євтушенко

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×