Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
73
73

У Дніпрі вшанували пам’ять журналістів з Нікополя (фото)

У Дніпрі вшанували пам'ять журналістів з Нікополя (фото) 5

У п’ятницю в Дніпрі вшанували пам’ять журналістів з Нікополя. Того дня в обласній організації НСЖУ відбувся захід «Запали свічку пам’яті» присвячений пам’яті загиблим українським журналістам.

Про це повідомила голова Нікопольської організації НСЖУ Юлія Бєлік, передає Nikopolnews.

Щорічно у третю п’ятницю вересня, після вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, вшановують пам’ять загиблих українських журналістів. Цієї п’ятниці в обласній організації НСЖУ зібралися ветерани журналістики, аби вшанувати пам’ять своїх колег, які  відійшли у вічність та тих представників медіа, які загинули під час широкомасштабної війни росії в Україні.

На скорботному фото стенді були й  загиблі нікопольці, які мали відношення до медійної сфери  міста – Олександр Фельдман і Віталій Журавльов.

Генеральний директор НПО «Трубосталь», академік, почесний громадянин міста Нікополя Олександр  Фельдман був тісно пов’язаний з медійною сферою міста. На початку 2000-х років під час реструктуризації Південнотрубного заводу, він врятував від закриття багато тиражну заводську газету «Трубник», переформувавши її в міську під назвою «Проспект Трубників».

У Дніпрі вшанували пам'ять журналістів з Нікополя (фото) 8

 Також Олександр Фельдман став засновником премії для журналістів «Люби і знай свій рідний край» імені Павла Богуша. Протягом 20 років її одержували переможці щорічного журналістського конкурсу.

У лютому 2024 року загинув заступник міського голови, депутат міської ради Віталій Журавльов. Він не був професійним журналістом, але майстерно володів пером. Багато його статей та журналістських розслідувань друкувались в місцевих та обласних засобах масової інформації. Віталій Юрійович був членом НСЖУ. Увійшовши до складу Правління Нікопольської організації НСЖУ. Він завжди допомагав медійникам в рішенні багатьох організаційних питань.

Віталій Журавльов також був засновником тематичної премії щорічних журналістських конкурсів.

У Дніпрі вшанували пам’ять журналістів з Нікополя: фото

У Дніпрі вшанували пам'ять журналістів з Нікополя (фото)

У Дніпрі вшанували пам'ять журналістів з Нікополя (фото) 2

У Дніпрі вшанували пам'ять журналістів з Нікополя (фото) 3

У Дніпрі вшанували пам'ять журналістів з Нікополя (фото) 5

У Дніпрі вшанували пам'ять журналістів з Нікополя (фото) 6

У Дніпрі вшанували пам'ять журналістів з Нікополя (фото) 7

У Дніпрі вшанували пам'ять журналістів з Нікополя (фото) 9

Фото Віктора Качанова

 

Ще новини Нікополя: На Всеукраїнському фестивалі у Дніпрі «Орхідея» з Нікополя здобула перші місця (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×