Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
486
486

«Не було паркану, даху, кухні»: як живе Нікополь під обстрілами

як живе Нікополь

Як живе Нікополь під обстрілами, розповіли журналісти телеканалу «Дніпро ТВ», передає Nikopolnews

Нікопольська громада входить до переліку територій, де тривають бойові дії. Щоночі від ворожих обстрілів з реактивних систем залпового вогню там здригаються десятки тисяч людей. Після підриву Каховської ГЕС, близько двох місяців громада жила без централізованого водопостачання. Вже тиждень, як вода повернулася до домівок нікопольчан.

Мешканець Нікополя Антон розповідає:

 «Приблизно тиждень тому з’явилася вода вже стабільно. Ну що, давайте перевіримо, чи є вода. Чиста наче».

Чоловік, як і всі нікопольчани, ще тиждень тому ходив до пунктів видачі, аби набрати воду.

 «Ось баклажки, набирали. Є пункти роздачі води. Але ж у нас такий район, що страшно було ставити такі пункти. Тому що дуже часто обстрілюють та небезпечно», говорить Антон.

Набирали баклажки, запасалися водою. Нині ситуація потроху стабілізується. Допомагають й сусідам, бо район під постійними артобстрілами. Будинок Антона постраждав від ворожої атаки. На його подвір’я прилетів снаряд. Дивом ніхто не загинув.

 «Цієї стіни взагалі не було. Вона була така товстезна, в 1,5 цегли, її взагалі не було, це вже нову збудували. Даху не було, паркану, кухні», – розповідає чоловік

І таких будинків по Нікополю дуже багато. Адже спокою це місто майже не знає. Ще й лишається небезпека, пов’язана з окупованою ЗАЕС. ЇЇ видно з прибережної зони міста. Місцеві нервують, бо важко спрогнозувати дії окупантів.

Як живе Нікополь під обстрілами: відео

«Не було паркану, даху, кухні»: як живе Нікополь під обстрілами

«Маю ось такий прилад для вимірювання радіаційного фону, який показує поточний стан, середній показник, який наразі в нормі, як ви самі можете побачити. Якщо показники вийдуть за межі норми, він почне пікати, і тоді я маю повідомити відповідні групи про те, що «Увага! Радіаційний фон не в нормі». Але такого ще не було, і сподіваюсь, що не буде», говорить Антон.

В Нікопольській міськраді кажуть: водопостачання по місту відновлено як у багатоповерхівках, так і в приватному секторі.

 «На зараз водопостачання майже відновлено, то проблеми такої немає. Але ми розуміємо, що обстріли в нас йдуть і не закінчуються. Тому поки працюємо, поки водопостачання є», – каже міський голова Олександр Саюк

Міська влада оперативно намагається допомогти людям, які постраждали від обстрілів. Закривають брезентом пошкоджений дах, а плівкою вікна.

«За цей рік 20 нікопольців загинули під обстрілами, 146 поранених. Більше 4 тисяч у нас пошкоджених будинків, приміщень, закладів різного призначення» – говорить мер міста.

Попри щоденні обстріли, місто живе, а люди працюють на перемогу, чекаючи на звільнення українських земель.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×