Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6017
6017

“Змушені вдруге евакуюватися”: історія родини, яка переїхала з Лисичанська до Нікополя

"Змушені вдруге евакуюватися": історія родини, яка переїхала з Лисичанська до Нікополя

Історія родини, яка переїхала з Лисичанська до Нікополя. Сім’я Лейли Дорошенко виїхала з Лисичанська до Нікополя на початку березня.

Тоді все швидко закінчилося, виїжджати з міста не стали. Про це NikopolNews дізнався з повідомлення на сайті “Суспільне Дніпро”.

У 2022-му родина змушена була покинути рідний Лисичанськ через щільні “прильоти”.

“Моє місто нищать і я, скоріш за все, у найближчі роки так точно, не зможу туди повернутися. Мені нікуди туди везти дітей: школи, лікарні, магазини — усе розбомбили, все знищили”, розповідає Лейла.

В їхній будинок, каже жінка, також “прилетіло”. Але чи вцілила бодай хоч частина житла — дізнатися ніяк.

"Знову рятую дітей від обстрілів. Тепер у Нікополі" - переселенка з Лисичанська“Знову рятую дітей від обстрілів. Тепер у Нікополі” – переселенка з Лисичанська

Але й у Нікополі, де родина знайшла прихисток, нині неспокійно. Місто останнім часом обстрілюється російськими військами.

“Коли зараз починається це тут — не передати словами, що всередині відбувається. Хочеться, щоб діти були у безпеці. Тільки-тільки налагодилося життя тут і це відбувається знову…”,  каже переселенка.

"Змушені вдруге евакуюватися": історія родини, яка переїхала з Лисичанська до Нікополя

Син Лейли, третьокласник Ілля, розповідає, що нині через обстріли спить у коридорі на матраці.

“У Лисичанську у мене друзі були, будинок, кіт Міккі. У мене було багато медалей з айкідо, я виборював перші й треті місця. Тут мені теж подобається, я дружу з Кирилом, Михайликом”, розповідає хлопчик.

Нині Лейла у роздумах: події у Нікополі бентежать, хочеться, щоб діти спокійно спали, для цього їх вивозили з Лисичанська. Тепер, виходить, змушені евакуюватися вдруге. Через обстріли Нікополя родина все таки виїхала з міста.

Світ має знати правду: до Нікополя прибули іноземні журналісти

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×