Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
979
979

Медики Нікополя отримали благодійну допомогу з Німеччини

Медики Нікополя отримали благодійну допомогу з Німеччини

Медики Нікополя отримали благодійну допомогу з Німеччини, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на Нікопольську міську раду.

Гуманітарну допомогу на безоплатній основі передав благодійний фонд «Хемниць допомагає Україні» з Німеччини. Завдяки чому Центр первинної медико-санітарної допомоги отримав для хворих на бронхіальну астму препарати, які застосовуються як невідкладна допомога при гострому нападі, а також для системного лікування.

Медики Нікополя отримали благодійну допомогу з Німеччини

– У зв’язку з війною, яка зараз іде в Україні, на жаль стався перебій у постачанні цих життєво необхідних ліків, – говорить секретар Нікопольської міської ради Іван Базилюк. – Звичайно, їх дуже чекають хворі на бронхіальну астму. Ми і надалі будемо знаходити можливість привозити ці ліки до Нікополя.

Від благодійного фонду з Німеччини міська лікарня № 4 отримала швидкі тести на визначення ковід-інфекції, за що лікарі нашого міста дуже вдячні.

– Під час воєнних дій це єдина можливість встановити діагноз, тому що Лабораторний центр у місті Дніпро зараз не працює, – пояснює головна медична сестра міської лікарні № 4 Тетяна Кузьменко.

Наразі рівень захворюваності на COVID-19 в Нікополі знизився і якщо він не зміниться, то отриманих тестів вистачить на 3-4 місяці, запевняють медики.

Крім того, благодійники подбали й про переселенців, які прибули до нашого міста з тих областей країни, де ведуться обстріли та бомбардування. Для них передали засоби особистої гігієни та товари довготривалого харчування.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×