Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2964
2964

Мер Енергодара виїхав з міста і вперше за місяць вийшов на зв’язок з громадськістю

Мер Енергодара виїхав з міста і вперше за місяць вийшов на зв’язок з громадськістю

Мер Енергодара Дмитро Орлов, а також його команда, виїхали з окупованого міста. Їх вдалося вивезти до Запоріжжя задля забезпечення безпеки.  Про це у зверненні повідомили голова Запорізької ОВА Олександр Старух та сам Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

Зазначимо, що міського голову Енергодара було не чутно з 30 березня. До цього він регулярно повідомляв про те, що відбувається в окупованому Енергодарі, на своєму Телеграм-каналі, а потім раптово зник з «ефіру».

Тепер Дмитро Орлов буде керувати містом дистанційно.

“Мер Енергодара виїхав до Запоріжжя, щоб гарантувати більш стале забезпечення. Зараз світ електронний, тож можна керувати з будь-якої точки. Ми вважаємо, що в Запоріжжі буде спокійніше управляти Енергодаром”, – пояснив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Ситуація в Енергодарі, який під окупацією вже майже два місяці, напружена. Російські війська тиснуть на органи місцевого самоврядування, керівників комунальних та освітніх підприємств. Тому в Запорізькій ОВА вирішили, що Орлову варто перебувати в Запоріжжі. Він має віддалено забезпечувати роботу комунальних підприємств та стежити за їхнім фінансуванням. Орлов працюватиме також над доставкою гуманітарних вантажів і ліків та евакуацією мирного населення.

Дмитро Орлов оприлюднив сьогодні звернення до енергодарців, у якому пояснив своє довге мовчання і розповів про стан справ у місті і плани подальших дій.

Також Дмитро Орлов окремо попросив земляків нікому не надавати своїх персональних даних.

Сьогодні колаборанти незаконної міської адміністрації збирають голів ОСББ. Є розуміння що це роблять для того, щоб під тиском вимагати у них персональні данні мешканців. Звертаюся до всіх мешканців ОСББ з проханням не надавати нікому своїх паспортні та особисті дані, – сказав він.

Нагадаємо, першого заступника міського голови Енергодара Івана Самойдюка окупанти викрали майже одразу, як захопили місто. Його доля, на жаль, досі залишається невідомою.

Окупанти «звільнили» мера Енергодара і створили фейкові органи влади

Російським пропагандистам не вдалося зняти ролик на ЗАЕС – працівники станції відмовились давати коментарі

До Кривого Рогу з Херсонщини евакуювали родину з 28 осіб: «місяць сиділи під стінкою без продуктів»

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×