Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2812
2812

Мешканця Нікополя оголосили в національний розшук: його звинувачують у нанесенні збитків 1,2 млн доларів

Жителя Никополя объявили в национальный розыск: его обвиняют в нанесении ущерба 1,2 млн долларов

Мешканця Нікополя, що залишив межі України, оголосили в національний розшук і планують оголосити в міжнародний. Його звинувачують у нанесенні шкоди в особливо великих розмірах державному підприємству, одним із керівників якого він був. Про це пише видання «Слово і діло», передає Nikopolnews.

Вищий антикорупційний суд за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосив в національний розшук колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного і проектного інституту титану Андрія Рачкова.

Про це журналістам повідомив начальник відділу САП Роман Симків.

За словами Симківа, обвинувачений почав переховуватися від органів правопорядку майже перед фінальним рішенням у його справі – напередодні дебатів. Як сказав Симків, екс-чиновника Інституту титану оголосили в національний розшук. Для завершення процедури оголошення в міжнародний розшук необхідно звернення з відповідними документами Вищого антикорупційного суду в Інтерпол.

Зазначимо, що ця історія тягнеться давно. 3 січня 2020 року ВАКС відпустив Рачкова під 525 500 грн застави з покладанням ряду обов’язків, а саме: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з міста Нікополя без дозволу прокурора; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; здати на зберігання до відповідних органів документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; утримуватися від спілкування зі свідками і носити електронний браслет. Після цього суд тільки один раз продовжував обов’язки, та їх дія закінчилася ще в 2020 році.

За версією звинувачення, Рачков, зловживаючи службовим становищем, завдав Інституту титану збитків на 1,258 доларів. За даними слідства, колишній чиновник у змові з іншими особами протягом 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 доларів за роботи та послуги, які, як з’ясувало слідство, насправді не надавалися.

Андрій Володимирович Рачков – що про нього відомо?

У відкритому доступі є інформація, що Андрій Рачков народився 31.03.1978 року. У 2015 році балотувався в обласну раду від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» і не пройшов.

З людиною по імені Андрій Володимирович Рачков (можливо, повний тезка) пов’язаний гучний скандал, що розгорівся в Нікополі у квітні 2018 року, коли молода мешканка міста Анастасія заявила, що рідні утримують її насильно вдома, відібрали телефон, гроші, не дозволяють користуватися інтернетом. У справу тоді втрутилися київські волонтери, історія набула широкого розголосу. В одному з матеріалів зазначалося, що дядько Анастасії – впливовий регіональний бізнесмен (засновник підприємства НІКОПОЛЬСЬКИЙ ЗАВОД СТАЛЕВИХ ТРУБ «ЮТІСТ») і політик (партія «Батьківщина»). Нібито через впливового дядька поліція не втручалася у ситуацію.

Згідно з даними youcontrol, Андрій Володимирович Рачків є засновником компаній ‘ГЛЕЙНВІТО’, ‘ЮРКОМУС’, ‘СБ-УКРРЕСУРС’, ‘ГОЛДЕН ФІНАНС ЛТД’ , ‘НІКОПОЛЬСЬКИЙ ЗАВОД СТАЛЕВИХ ТРУБ ‘ЮТІСТ’, ‘ФЛАЙ ГРУП’.

Мешканець Нікополя убив брата і жив у квартирі з тілом два дні: подробиці від поліції

За підроблений COVID-сертифікат судитимуть жителя Нікопольського району

Нікопольський завод «Сентравіс» закінчив рік з прибутком і має намір збільшити капінвестиції

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×