Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1036
1036

Мешканка Нікополя створила злочинне угрупування: виманювали особисті дані і брали кредити

Мешканка Нікополя створила злочинне угрупування: виманювали особисті дані і брали кредити

Мешканка Нікополя створила злочинне угрупування: пропонували неіснуючі вакансії з метою отримання особистих даних громадян. А потім брали кредити. Слідство встановило обставини злочину, матеріали направлені до суду. Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура, передає Nikopolnews.

В результаті злочинної діяльності шахраї заволоділи 2,4 мільйонами гривень фінустанов.

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури м. Дніпра направлено до суду обвинувальний акт відносно чотирьох учасників організованої групи за фактом шахрайства (ч.4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 41-річна мешканка міста Нікополь організувала групу осіб, яка пропонувала через сайти із працевлаштування неіснуючі вакансії з метою отримання особистої  інформації.  Отримавши чужі паспортні дані, банківські та сім-карти, зловмисники від імені їх власників оформлювали кредити в фінансових установах.

Так, було встановлено причетність угруповання до 48 епізодів злочинної діяльності на загальну суму 2,4 млн грн. У грудні 2021 року всіх учасників викрито та затримано.

Усім учасникам групи загрожує строк до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом відділення поліції № 5 Дніпровського районного управління поліції  ГУНП в Дніпропетровській області. Оперативний супровід – співробітниками УСР в Дніпропетровській області ДСР НП України.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×