Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4803
4803

Мешканця Нікополя судили за ухилення від мобілізації – що вирішив суд

Мешканця Нікополя судили за ухилення від мобілізації – що вирішив суд

Мешканця Нікополя судили за ухилення від мобілізації. Нікопольський суд вже виніс вирок – засідання відбулося у червні 2024 року.

Про це Nikopolnews дізнався з Єдиного реєстру судових рішень.

Про чоловіка, який опинився на лаві підсудних відомо, що він – уродженець Нікополя, громадянин України, офіційно не працевлаштований, не одружений, із середньо-спеціальною освітою, згідно ст. 89 КК України вважається таким, що не має судимості. Перебуває на військовому обліку як військовозобов`язаний.

08.04.2024 вказаний громадянин пройшов медичну комісію, за результатами якої був визнаний придатним до проходження військової служби та мобілізації, обмежено придатним до проходження військової служби в десантно-штурмових військах. В той же день він отримав повістку, згідно з якою мав з’явитися 10.04.2024 у пункті, вказаному у повістці. Документ підтвердив своїм підписом.

Однак, чоловік з метою ухилення від призову за мобілізацією, будучи придатним за станом здоров`я для проходження військової служби та не маючи правових підстав на відстрочку від призову за мобілізацією, умисно не прибув до вказаного у повістці пункту, заявивши, що відмовляється від проходження військової служби та мобілізації.

Мешканця Нікополя судили за ухилення від мобілізації – що вирішив суд

Таким чином військовозобов`язаний, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, умисно, будучи належним чином попередженим про прибуття, придатним за станом здоров`я для проходження військової служби за мобілізацією та не маючи правових підстав на відстрочення від призову, без поважних причин від призову за мобілізацією ухилився.

Своїми умисними діями вчинив кримінальне правопорушення /злочин/, передбачений ст. 336 КК України.

24 квітня 2024 р. після закінчення досудового розслідування між прокурором Нікопольської окружної прокуратури та обвинуваченим у присутності захисника було укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно угоди, сторони погодилися на повне визнання обвинуваченим винуватості у вчиненні кримінального правопорушення /злочину/, передбаченого ст. 336 КК України та на призначення покарання за ст. 336 КК України у виді 4-х років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнити підсудного від відбування покарання з випробуванням.

Мешканця Нікополя судили за ухилення від мобілізації

В підготовчому судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою винуватість у вчиненні інкримінованого органом досудового розслідування кримінального правопорушення. Обставин, викладених в обвинувальному акті та угоді, не оспорював. Запевнив, що він зробив це добровільно, жодного тиску на нього не вчинялось. Підтримав угоду про визнання винуватості та просив її затвердити.

Суд вирішив затвердити вказану угоду. Нікопольця визнали винуватим у пред`явленому йому обвинуваченню і призначили узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки.

Але на підставі ч. 2 ст. 75 КК України звільнили від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 (один) рік.

Ще новини Нікополя: Сказав, що вони кохали одне одного: у Нікополі судили військового, який вбив свою дружину

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×