Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5739
5739

Від 10 до 15 років або довічне: мешканцям Нікополя нагадали про покарання за підпали сухої рослинності

Від 10 до 15 років або довічне: мешканцям Нікополя нагадали про покарання за підпали сухої рослинності

Мешканцям Нікополя нагадали про покарання за підпали сухої рослинності. Інформацію оприлюднила Нікопольська міська рада, передає Nikopolnews.

У пресслужбі НМР кажуть, що майже для кожного мешканця приватної ділянки спалювати сміття на своїй присадибній чи дачній території – це норма. Але більшість навіть не мають уявлення, яку загрозу несе за собою спалювання залишків рослинності, а особливо сміття.

В першу чергу, при спаленні сухостою, люди знищують не тільки сміттєві залишки, але і своє здоров’я, а також завдають значної шкоди довкіллю! – йдеться у повідомленні

Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. Для цього необхідно залучати велику кількість особового складу рятувальників та пожежно-рятувальної техніки. Окрім того це додаткове навантаження на рятувальників, які залучені до ліквідації наслідків артилерійських обстрілів військами рф території міста.

Мешканцям Нікополя нагадали про покарання за підпали сухої рослинності

Увага! 3 березня 2022 р. внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Відтепер такі дії розцінюються як злочин, за який передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Ще новини Дніпропетровщини:  327 пожеж в екосистемах на Дніпропетровщині сталося на минулому тижні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×