Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2116
2116

«Мені хочеться, щоб про нього всі кричали»: Юлія Пишна створила мультфільм про Нікополь

«Мені хочеться, щоб про нього всі кричали»: Юлія Пишна створила мультфільм про Нікополь

Юлія Пишна – художниця. А її чоловік – рятувальник. Вона повернулася із-за кордону з дитиною до рідного міста. Туди, де стріляють, де дуже небезпечно… Родина проживає у Нікополі, який щодня, вже понад два роки, тероризують росіяни з лівого берега Дніпра. Юлія створила коротенький мультфільм про Нікополь. Вона каже, що хотіла б розповісти усьому світу про його біду …

Nikopolnews поспілкувався з художницею, аби дізнатися трохи про неї, її родину, діяльність і, звісно, про анімацію.

Малюванням дівчина захоплюється з дитинства. Каже: скільки себе пам’ятає. Але роботою це стало для неї приблизно 4 роки тому.

Зараз Юлія Пишна професійно займається створенням графіки для ігор.

Але розповідати історії своєю анімацією мені подобається все більше і більше, – зізнається наша співрозмовниця

Юлія розповіла нам, що народилася і росла у Нікополі. З 11 років жила у Дніпрі, потім – у Харкові. Навчалась у Харківській Академії Мистецтв.

А потім доля розпорядилася так, що дівчина знову повернулася до рідного міста – її чоловіка направили сюди по роботі, і пара оселилася у Нікополі. Тут у подружжя народилася донька. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Юлія з донькою виїхали за кордон, але у червні 2023 повернулись додому і зараз живуть всі разом в Нікополі.

Я живу у Нікополі, відчуваю страх обстрілів на собі, бачу людей навколо, бачу їхню силу, як вони будують своє життя в таких умовах. Мій чоловік працює рятувальником, їздить на прильоти. Це мій біль. Мені хочеться щоб про Нікополь всі кричали, щоб якнайшвидше закінчились щоденні обстріли. Я використовую анімацію, графіку для того щоб привертати більше уваги до нашої біди, – розповідає Юлія

«Мені хочеться, щоб про нього всі кричали»: Юлія Пишна створила мультфільм про Нікополь

Юлія Пишна

За її словами, думки про те, щоб допомагати рідному місту, чим може, виникли у неї ще тоді, коли перебувала за кордоном.

Юлія каже, що хотіла б серйозно займатися анімацією. І робота, присвячена рідному місту, стала початком.

Юлія Пишна створила мультфільм про Нікополь: відео

Авторка трохи розповіла нам про сам процес:

Сам процес створення анімації можна поділити на декілька етапів: а) написання сюжету; б) створення ключових кадрів; с) анімування ключових кадрів; д) склейка. Оскільки я працюю, і займалась створенням мультфільму у вільний час, то це зайняло у мене декілька місяців. Але, думаю ,чим більше досвіду, тим швидше буде і процес. Маю в планах розвивати свою анімаційну діяльність, а там час покаже. Хотілося б і ділитись своїм досвідом з іншими, – каже художниця.

Також вона розповіла, що основна ідея мультфільму про рідне місто – це віра у світле майбутнє Нікополя, у те, що колись буде тиша.

Наше місто загоїть всі рани і розквітне. Хотіла б побажати містянам не втрачати цієї віри… Не втрачати духу. Триматися. Колись і це пройде, – звернулася Юлія Пишна до земляків

Ще новини Нікополя: «Тут люди — мішені в тирі»: як живе і працює Нікополь за 5 км від захопленої ЗАЕС –  великий репортаж NV

Наш Телеграм – долучайтесь, аби не пропустити важливе про життя Нікополя і району

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×