Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3452
3452

Через обстріли на березі Нікопольщини відключено останню резервну лінію електропостачання ЗАЕС

Через обстріли на березі Нікопольщини відключено останню резервну лінію електропостачання ЗАЕС

Вчора ввечері, 29 грудня, резервну лінію електропередачі напругою 330 кВ, яка постачає енергію на ЗАЕС, було відключено через спричинені обстрілом пошкодження. Про це сьогодні, 30 грудня, повідомили на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії, передає Nikopolnews.

«Група експертів МАГАТЕ, яка нині присутня на ЗАЕС, повідомила, що вчора о 21:35 за місцевим часом підключення до резервної лінії 330 кВ «Феросплавна-1» було втрачено внаслідок пошкодження на іншому березі Дніпра, на деякій відстані від станції. Масштаб пошкодження поки невідомий, але роботи з ремонту лінії вже тривають», — йдеться у повідомленні.

У МАГАТЕ додали, що «Феросплавна-1» була останньою діючою резервною лінією електропередачі ЗАЕС, тому життєво важливо, щоб її якнайшвидше відновили.

Наразі Запорізька АЕС, усі шість реакторів якої зупинені, продовжує отримувати зовнішню електроенергію, необхідну для охолодження реакторів та інших важливих функцій ядерної безпеки, від єдиної зовнішньої лінії електропередачі 750 кВ, що залишилася на станції.

«Хоча з минулого місяця не було жодного обстрілу безпосередньо на майданчику найбільшої в Європі АЕС, експерти МАГАТЕ повідомили, що сьогодні (30 грудня, — ред.) вони чули звуки гучних вибухів, які, здавалося, лунали з відстані кількох сотень метрів від об’єкта, в районі водного каналу, що з’єднує сусідню Запорізьку ТЕС з річкою Дніпро», — повідомляється на сайті агентства.

Присутня на Запорізькій АЕС команда МАГАТЕ також повідомила, що протягом останнього тижня запрацювали ще чотири мобільні дизельні котельні. Тепер загальна кількість працюючих котелень потужністю 1–6,5 МВт сягнула восьми з дев’яти, поставлених на ЗАЕС. За даними агентства, ці дев’ять котелень забезпечать близько 34 МВт тепла на майданчику ЗАЕС і в Енергодарі.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×