Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2421
2421

Картина була жахлива: на Нікопольщині вівчарка покусала трьох людей

Картина була жахлива: на Нікопольщині вівчарка покусала трьох людей

На Нікопольщині домашня німецька вівчарка напала на своїх власників. Люди отримали серйозні травми. Довелося викликати швидку. Про це розповіла медик Валентина Марченко. Повідомлення з’явилося на сторінці директора Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Радія Шевченка, передає Nikopolnews.

Зазначається, що декілька днів тому бригада ЕМД одного із сіл Нікопольського району виїжджала на виклик з такого приводу  – собака покусала людей.

Після прибуття на виклик фельдшер бригади Кулібаба Оксана застала жахливу картину: троє потерпілих від укусів німецької вівчарки. Постраждало сімейне подружжя: чоловік 68 років, жінка 64 років, а також їх син – чоловік 45 років.

Найбільше постраждала жінка – у неї діагностовано множинні укушені рани обох передпліч, відкритий перелом обох кісток лівого передпліччя, укушені рани правої кисті, часткова травматична ампутація третього пальця цієї кисті.

У її чоловіка також множинні укушені рани лівого передпліччя і дефект тканини на ньому – в глибині рани зіяла відкрита кістка.

У сина – незначні садна та синці в ділянці кистей. Чоловік, за рекомендацією фельдшера, промив покусані ділянки господарським милом під проточною водою, йому обробили садна, а від госпіталізації він відмовився, обіцяв звернутися до сімейного лікаря самостійно.

Його батькам проведено антирабічну (проти сказу) обробку ран, зроблено загальне знеболення, накладено асептичні пов’язки на травмовані ділянки, проведено  іммобілізацію  кінцівок та госпіталізовано обох в Нікопольську міську лікарню.

Картина була жахлива: на Нікопольщині вівчарка покусала трьох людей

На Нікопольщині вівчарка покусала господарів: як це сталося

Обставини травмування фельдшер з’ясовувала по ходу надання потерпілим медичної допомоги. Подружня пара розповіла, що собака їхня, домашня. З дитинства характер у пса був відлюдькуватий, агресивний. Особливо він недолюблював сина господарів і неодноразово кидався на нього, коли той приходив провідати батьків.

В той нещасливий день син в черговий раз прийшов до батьків. Собака гуляла по подвір’ю. Коли чоловік відкрив хвіртку, щоб зайти в двір, собака кинулася на нього. Мати з батьком почали рятувати сина, а собака оскаженіла повністю і почала несамовито кусати господарів. Їм вдалося вирватися від пса, вибігти на вулицю, закрити за собою хвіртку і побігти за допомогою до сусідів, які уже і викликали ЕМД, а також подзвонили дільничному поліцейському, тому що собака продовжувала голосно гавкати, рвала хвіртку, намагалася перескочити через паркан.

Господарі зробили припущення, що агресія собаки виросла в зв’язку з постійними артилерійськими обстрілами селища, в якому вони проживають, що зробило свій відбиток на психіці собаки.

Від цієї клятої війни страждають не тільки люди, а й тварини, які змушені перебувати в постійному  стресовому стані, – пише Валентина Марченко.

Джерело

В Україні ще одна медична послуга надавтиметься безкоштовно – подробиці

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×