Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
16659
16659

Тепер це місце болю: набережна у Нікополі осиротіла, вода капітулює (фото)

Тепер це місце болю: набережна у Нікополі осиротіла, «море капітулює» (фото)

Набережна у Нікополі завжди була місцем сили для багатьох мешканців. Адже відомо, що навіть просто споглядання води заспокоює, знімає стрес. Ось і притягував до себе нікопольців берег. Посидіти на парапеті чи на каміні, подивитися на хвилі, подихати свіжим повітрям, помилуватися чайками. Або просто пройтися вздовж «моря». Таке дозвілля було улюбленим.

Набережну останнім часом перед повномасштабною війною облагороджували. Тут з’явилися клумби, газони, тротуари, лавочки і ліхтарі, а ще – арт-об’єкти. Роботи зроблено багато. А ще більше було мрій і планів. Але…

А сьогодні нікопольська набережна – це місце болю. Коли дивишся на неї, стискається серце. Вода відступила вже далеко. І водосховище більше не виглядає могутнім і цілющим організмом. Воно тепер нагадує клапоть старої продірявленої тканини – то тут, то там з-під води виступає дно. «Море» капітулює, а набережна з кожним днем має все менше підстав називатися так.

Після перемоги “Ургідроенерго” обіцяє відновити Каховське водосховище. А поки що ось такі краєвиди можна побачити у Нікополі з вікна через об’єктив.

каховське водосховище

каховське водосховище

Місце болю: набережна у Нікополі осиротіла, «море капітулює» (фото)

Тепер це місце болю: набережна у Нікополі осиротіла, «море капітулює» (фото)

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×