Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6509
6509

[:ru]Напоминаем, Украина переходит на летнее время![:ua]Нагадуємо, Україна переходить на літній час![:]

[:ru]Напоминаем, Украина переходит на летнее время![:ua]Нагадуємо, Україна переходить на літній час![:]

[:ru]Nikopolnews напоминает, что Украина переходит на летнее время. Часы переводят ночью 28 марта.

Перевод часов в Украине на летнее время в 2021 году состоится традиционно в последнее воскресенье марта. В ночь с субботы на воскресенье 28 марта в 4:00 стрелки часов переводят на час вперед. То есть, если было 4:00, после перевода будет 5:00 – и тем, кто привязан к графику, просыпаться придется на час раньше. Поэтому и лечь спать лучше раньше, чем обычно, чтобы избежать плохого самочувствия утром.

Напомним, Верховная Рада в этом году хотела отменить перевод стрелок часов и оставить Украину на зимнем времени. Парламент даже принял соответствующий законопроект в первом чтении. А профильный комитет рекомендовал принять его в целом. Обычно монобольшинство голосует так, как рекомендует комитет. Однако на этот раз произошла неожиданность – законопроект во втором чтении провалили. Он не набрал достаточного количества голосов.

Инициатива отменить летнее время вызвала дискуссии в обществе. Кто-то поддерживал ее, а кто-то критиковал. Распространялись даже такие мысли что авторы законопроекта действуют в угоду олигарху Ахметову, который получил бы дополнительный час потребление электроэнергии вечером.[:ua]Nikopolnews нагадує, що Україна переходить на літній час. Годинники переводять вночі 28 березня.

Переведення годинника в Україні на літній час в 2021 році відбудеться традиційно в останню неділю березня. В ніч з суботи на неділю 28 березня о 4:00 стрілки годинника переводять на годину вперед. Тобто, якщо було 4:00, після переводу буде 5:00 – і тим, хто прив’язаний до графіку, прокидатися доведеться на годину раніше. Тому і лягти сьогодні краще раніше, ніж зазвичай, щоб уникнути поганого самопочуття зранку.

Нагадаємо, Верховна Рада у цьому році хотіла скасувати переведення стрілок годинника і залишити Україну на зимовому часі. Парламент навіть ухвалив відповідний законопроєкт у першому читанні. А профільний комітет рекомендував ухвалити його в цілому. Зазвичай монобільшість голосує так, як рекомендує комітет. Проте цього разу сталася несподіванка – законопроєкт у другому читанні провалили. Він не набрав достатньої кількості голосів.

Ініціатива скасувати літній час викликала дискусії у суспільстві. Хтось підтримував її, а хтось критикував. Поширювались навіть такі думки що автори законопроєкту діють в угоду олігарху Ахметову, який отримав би додаткову годину споживання електроенергії ввечері.

 [:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×