Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
10780
10780

Нам пишуть: «В той час, коли діти у Нікополі безкоштовно їздять у всіх автобусах, їх бабусі і дідусі годинами чекають на спеці пільгових рейсів»

Нам пишуть: «В той час, коли діти у Нікополі безкоштовно їздять у всіх автобусах, їх бабусі і дідусі годинами чекають на спеці пільгових рейсів»

До редакції Nikopolnews надійшов лист від представника громадської організації «Діти війни» Едуарда Султана, у якому він піднімає «вічну» для Нікополя тему – пільговий проїзд для певних категорій громадян, зокрема, для пенсіонерів та “дітей війни”. “В той час, коли діти у Нікополі безкоштовно їздять у всіх автобусах, їх бабусі і дідусі годинами чекають на спеці пільгових рейсів”, – пише пенсіонер.

На днях організація отримала від виконкому відповідь на свій лист із роз’ясненням ситуації. За словами Едуарда Султана, це саме по собі сенсація, адже офіційну відповідь вдалося отримати вперше – каже він.

У документі виконком роз’яснює, які категорії громадян і чому мають право на безкоштовний проїзд у всіх міських автобусах, а які можуть користуватися лише спеціальними пільговими рейсами. Пенсіонери за віком і діти війни відносяться до другої категорії, чим вони дуже обурені.

Про це і пише у своєму листі Едуард Султан. Пропонуємо лист вашій увазі:

«19 429 нікопольців – пенсіонерів за віком, у тому числі 5690 дітей війни мають безперечне право на безоплатний проїзд у всіх автобусах на усіх міських маршрутах. Це слідує із передвиборчої програми Олександра Саюка, а також із Постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 року.

Виконання цієї постанови зняло б багаторічне принизливе існування тих, хто будував наше місто. А після виходу на пенсію, раптом перетворився на вигнанців, осіб другого сорту, яким дозволяється «перевозитися» тільки у 15 автобусах із 60, що курсують на маршрутах. Як неграм у США в роки сегрегації. Або євреям у фашистській Німеччині.

Хто у цьому винен?

1.Міська рада ветеранів.

2.Міські голови – Старун, Токар, Фісак, Саюк.

3.Депутати міської ради усіх скликань.

Хоча я зазначу, що у всіх наших бідах винні насамперед ми самі, а не мери, депутати або виконком. Якби лизоблюди з ради ветеранів дотримувалися Статуту ОВУ, то у нас було б все по Закону.

На сьогоднішній день особливо непримириму позицію щодо збереження чинного порядку займає голова депутатської комісії з транспорту Алла Сиротенко. Вона досі не відповіла на звернення дітей війни від 10.02.2021 року.

Хто може допомогти Дітям війни притягнути її до відповідальності за порушення закону про звернення громадян?

Також я додам, що для проїзду 3100 пільговиків за 7 законами і 19 429 пенсіонерів за віком (всього 22 529 осіб), тобто законним власникам пільг, у Нікополі виділено на 2022 рік 18 434 200 гривень. А на невідому кількість дітей, яким пільги не передбачені за законом, виділяється 7 919 200 гривень. Тобто загальна сума становить 26 353 200 грн.

І це ще не весь «золотий дощ», який ллється на автоперевізників. На цьому тижні рахували дітей до 18 років, які під час канікул вже з травня безкоштовно катаються у ВСІХ без виключення автобусах. В той час, як їх бабусі і дідусі пенсіонери годинами в спеку, дихаючи пилом і вихлопними газами, чекають свій пільговий рейс… Не важко підрахувати, що такий рейс – лише кожен четвертий»…

І для безкоштовного перевезення всіх дітей до 18 років перевізникам виділять незаконно ще не один мільйон із міського бюджету».

Від редакції: Проблема пільгового перевезення пенсіонерів і Дітей війни у Нікополі актуальна десятки років. Представники даних категорій громадян дуже давно намагаються добитися забезпечення своїх прав, але поки що їм це не вдається.

Нижче – текст постанови Кабміну, про яку йдеться вище. А також відповідь Нікопольського виконкому за підписом Ірини Харченко, надана “Дітям війни”.

Постанова

Кабінет Міністрів України  п о с т а н о в л я є:

1.Ввести безплатний  проїзд  для  пенсіонерів  за  віком  на міському пасажирському транспорті  загального  користування  (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.

1-1.  Установити,  що право на безплатний проїзд надається за наявності  посвідчення  встановленого  зразка чи довідки, а в разі запровадження  автоматизованої  системи  обліку  оплати  проїзду – також   електронного  квитка,  який  зареєстрований  у  зазначеній системі і видається на безоплатній основі.

  1. Міністерству фінансів  під  час  уточнення  показників державного бюджету на кожний рік передбачати витрати,  пов’язані з безплатним проїздом пенсіонерів за віком.

Відповідь голові організації «Діти війни» за підписом Ірини Харченко

Нам пишуть: «В той час, коли діти у Нікополі безкоштовно їздять у всіх автобусах, їх бабусі і дідусі годинами чекають на спеці пільгових рейсів» Нам пишуть: «В той час, коли діти у Нікополі безкоштовно їздять у всіх автобусах, їх бабусі і дідусі годинами чекають на спеці пільгових рейсів»

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×