Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
5993
5993

Наразі ЗАГРОЗИ НЕМАЄ, але йодид калію має бути під рукою – влада Нікополя звернулася до мешканців

Наразі ЗАГРОЗИ НЕМАЄ, але йодид калію має бути під рукою – влада Нікополя звернулася до мешканців

Влада Нікополя звернулася до мешканців 15 серпня, передає Nikopolnews. Повідомлення з’явилося на офіційному сайті Нікопольської міської ради.

24 лютого росія розв’язала війну проти України і зараз загрожує вибухом на Запорізькій атомній станції. Якщо вона зробить цей жахливий крок, то величезна територія виявиться зараженою радіацією. НАРАЗІ ЗАГРОЗИ НЕМАЄ! Але для того, щоб уберегти щитоподібну залозу від ураження радіоактивним йодом, треба у перші 2 години, за окремим повідомленням, після аварії на АЕС прийняти таблетки йодиду калію. Таблетки йодиду калію були роздані нікопольцям ще в березні цього року. Також їх можна отримати у свого сімейного лікаря, – йдеться у повідомленні влади.

Наголошується, що ці таблетки повинні бути, як кажуть, «під рукою», для того щоб у разі необхідності можна було ними скористатися. Дорослим та дітям віком від 2 років – по 125 мг 1 раз на добу. Таблетки потрібно подрібнити і випити з невеликою кількістю солодкого чаю.

Нагадаємо, превентивно приймати таблетки НЕ МОЖНА. Тільки у разі радіаційної загрози після повідомлень офіційних органів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×