Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
470
470

«Наші військові збили орківський безпілотник «Орлан»» – Вілкул про ситуацію на Криворізькому напрямку 4 червня

«Наші військові збили орківський безпілотник «Орлан»» - Вілкул про ситуацію на Криворізькому напрямку 4 червня

Про ситуацію на Криворізькому напрямку 4 червня розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул в ході вечірнього брифінгу, передає Nikopolnews.

За словами Олександра Вілкула, ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Оперативна обстановка на даному напрямку залишається стабільно напруженою.

Я сьогодні провів більшу частину дня на позиціях наших військових, «на нулі». Ми продовжуємо зміцнювати лінію нашої оборони і готові до будь-якого розвитку подій. Сьогодні позитив – наші військові збили орківський безпілотник «Орлан», – поділився новиною Вілкул.

За оперативною інформацією, ворог здійснює мінування уздовж лінії зіткнення. А також блокує мобільний зв’язок та інтернет на окупованій території Херсонщини.

Ми продовжуємо відновлювати інфраструктуру звільнених населених пунктів і сіл, в яких є руйнування через регулярні обстріли орками. Я пишаюся нашими солдатами, нашими лікарями, экскаваторщиками, коммунальниками, водіями, усіма хто працює, навіть не дивлячись на обстріли, хто надає допомогу людям. Для мене велика честь працювати з вами! Велике спасибі! – сказав Вілкул.

За його словами, з 24 лютого у Криворізькому районі рятувальники вже розмінували більше двох тисяч касетних елементів, зокрема, за перші дні літа знищено 93 касетних боєприпасів від систем від РСЗВ «Ураган» і «Торнадо-С».

У Кривому Розі почали проводити серію навчальних тренінгів для вимушених переселенців з Херсонської області, які хочуть повернутися в звільнені села.

Вони повинні розуміти, як діяти в надзвичайних ситуаціях. Люди повинні знати, як виглядають, яку небезпеку несуть заряди, особливо касетні. І під час навчання наші рятувальники говорять про те, що немає такого – що щось можна чіпати, а щось не можна чіпати. Якщо щось викликає підозру, то не можна чіпати взагалі, і треба відразу телефонувати за номером 101, 102 – міліція і ДСНС знають, що з цим робити. Бережіть себе! – закликав Олександр Вілкул.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу