Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
5509
5509

Нікополь без цифрового телебачення: коли його відновлять

Нікополь без цифрового

Понад місяць Нікополь без цифрового телебачення. Про це розповіли журналісти сайту «Суспільне», передає Nikopolnews.

Телебачення немає через обстріли Нікополя армією рф. Зараз жителі міста отримують інформації через інтернет. У кого ж такої можливості немає – залишилися без доступу до новин.

егк

Лариса Раєвська дивиться телевізор за допомогою інтернету. Жінка говорить, що до неї приходять сусіди, аби дізнатися останні новини.

«Якщо не можуть прийти – телефонують і питають, як, що, де. Вони цікавляться, бо немає ж Т2 і доводиться пояснювати їм. Ось пристрій, він коштує дві тисячі. Підключили в мережу і показує», каже нікопольчанка.

9e684c6cec7bc00f

У В’ячеслава є тільки радіо в автівці. Мовить одна FM-станція.

«Одна тільки станція – 88.0. Якщо інші і є, то нічого не розбереш. Так що треба ремонтувати. Було у нас 6 чи 7 хвиль, а зараз нема», – розповів він.

Нікополь без цифрового телебачення: коли його відновлять

Через обстріли не вдається відновити телекомунікаційне обладнання, каже начальник РВА Євген Євтушенко. За час повномасштабної війни російські військові нищили його снарядами і дронами понад десять разів, також обстрілювали ремонтні бригади.

cfaed4487cc40afa

У місті ж можна побачити російські телеканали через супутник і приймач цифрового телебачення. Російські сигнали покривають Нікополь і Марганець з тимчасово окупованої території. Глушити їх поки неможливо, говорить посадовець.

d0b5289751365b12

«Будь-які засоби радіоелектронної боротьби випромінюють хвилі. Все це фіксується, і ворог може бачити, де стоїть це обладнання, і воно теж може знищуватись», – сказав Євтушенко.

Коли у Нікополі відновлять передачу українського сигналу через цифрове телебачення невідомо, каже Євген Євтушенко. Зараз це питання вирішують на загальнодержавному рівні.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу