Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
513
Без категорії
513

Нікополь долучиться до діджиталпроєкту віртуальних мандрівок Україною

Никополь присоединится к диджиталпроектуоєкту

На тижні, що минає, у Дніпрі пройшла регіональна туристична конференція, організована Державним агенством розвитку туризму України (ДАРТ) і Дніпро ОДА. Участь у заході взяли і представники Нікополя. Nikopolnews поспілкувався з однією із учасниць Анною Кухарчук – співробітницею відділу з питань культури і туризму Нікопольської міської ради. Ми дізналися, що незабаром Нікополь долучиться до діджиталпроєкту віртуальних мандрівок Україною. І поговорили про розвиток туризму у нашому місті і області.

Зазначимо, що окрім Анни Кухарчук Нікополь на конференції у Дніпрі представляв також директор БФ «Нікополь туристичний», депутат міської ради Олег Фельдман.

Нікополь долучиться до діджиталпроєкту віртуальних мандрівок Україною

Взагалі на заході були присутні представники влади, бізнесу, громадськості Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей.

Говорили про створення національного туристичного клубу та формування маршруту подорожей Україною. Про це йдеться у звіті про конференцію, оприлюдненому на офіційному сайті Дніпро ОДА.

Туризм – одна із галузей, яка найбільше постраждала в період коронавірусної кризи. А з іншого боку, ситуація, що склалася, стала потужним поштовхом для розвитку внутрішнього туризму. І Україна має ним скористатися, а у Дніпропетровщини – великі шанси стати одним із найпривабливіших регіонів для туристів.

Дніпропетровщина славиться на весь світ Петриківським розписом, криворізькими кар’єрами та петропавлівськими шахтами. А ще маємо багато цікавих місць, пов’язаних із історією козацтва, – зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб під час конференції.

Нікополь долучиться до діджиталпроєкту віртуальних мандрівок Україною

Ольга Горб – заступниця голови Дніпро ОДА

Один із осередків туризму Дніпропетровщини – Миколаївська громада Синельниківського району, яка має сучасний солар-парк із «сонячними деревами», майстерню старовинного українського одяг  і два національні рекордсмени – найбільші металеві Герб та підкова. А ще – лиманові краєвиди, з птахами та тваринами, занесеними до Червоної книги.

В регіоні розвиваються вело- і гастротуризм.

На конференції говорили про створення національної туристичної організації. Такі структури працюють у Німеччині, Азербайджані, Туреччині і є прикладом успішного державно-приватного партнерства. Вони допомагають залучати в туристичні проєкти бюджетні кошти та бізнес-інвестиції.

Під час зустрічі презентували віртуальну мандрівку Україною. До діджиталпроєкту вже долучилися 15 областей.

«Наш проєкт дозволяє віртуально «побувати» у мальовничих місцях країни і навіть «політати» над туристичними локаціями. Дніпропетровщина оцифрувалася першою. В нашій мандрівці представлені її храми, страусові ферми, кар’єри, музеї», – розповів учасник, директор компанії-розробника проєкту Дмитро Малишев.

Нікополь долучиться до діджиталпроєкту віртуальних мандрівок Україною

Дмитро Малишев

Анна Кухарчук розповіла Nikopolnews, що Нікополь поки що не долучився до діджиталпроєекту, але планує це зробити і працює над цим.

– До діджиталпроєкту вже долучилися 65 громад. Нікополь на черзі. Відділ з питань культури та туризму Нікопольської міської ради в наступному році планує працювати з цією командою і з Українським культурним фондом. На сьогодні в Нікополі бракує якісного контенту для промоцій  і діджіталізації історичних пам’яток і туристичних маршрутів, – пояснила вона.

За словами Анни Кухарчук, в ході конференції у Дніпрі говорили про новий Закон України «Про туризм» та плани роботи ДАРТ, про законодавче закріплення поняття Організацій з маркетингу дестинацій (Destination Management Organization) та Національної туристичної організаціїй та їх організаційно правової форми. А також про зелений туризм і туризм під час карантину.

Нікополь долучиться до діджиталпроєкту віртуальних мандрівок Україною

Мар’яна Олеськів, голова  ДАРТу, наголосила, що важливо місцевій владі і бізнесу об’єднуватись в регіональні туристичні кластери. На зборах яких обговорювати стратегію розвитку туризму.

Бо бізнес часто не розуміє нащо їм, наприклад, скидатись грошима на логотип чи айдентику свого міста, або не знають що у нас є такі проєкти, як Академія гостинності. Де їхній персонал може отримати знання про європейські стандарти гостинності. Безкоштовно. Для розвитку туристичного кластеру потрібна чітка мета та завдання, – зазначила наша співрозмовниця.

Нікополь долучиться до діджиталпроєкту

Анна Кухарчук на фото – крайня справа

Вона поділилася інформацією, що у Нікополі вже відбулось одне засідання такого Туристичного кластеру. Але ще не всі бажаючі представники бізнесу долучились. Їх влада буде залучати і надалі.

Зазвичай в Україні розвитком внутрішнього туризму займаються люди без необхідної освіти. Тому ДАРТ передбачає створення  додаткових курсів та навчальних програм для бажаючих працювати в сфері туризму на базі Університетів, – наголосила Анна Кухарчук.

На її думку,  такі конференції дають можливість поспілкуватись один на один з представниками  органів державної і обласної влади. Задати питання, отримати  відповідь. Перевагою цієї форми роботи є швидкість дії та оперативний зворотній зв’язок, можливість у режимі реального часу вносити зміни, зауваження, коригувати управлінські рішення.

Регіональна туристична конференція  допомогла  зробити якісний аудит того, що ми маємо зараз. Виявити проблеми і вже працювати конкретно над їх вирішенням.  Але найважливіше – це продовження розбудови інфраструктури. Не дарма ж Кабмін передав до управління Мінінфраструктури туристичну галузь. Як ми бачимо – дороги будуються. Особлива увага до культурної спадщини України та її порятунку теж є. В наступному році будемо працювати над проєктами по збереженню культорної спадщини Нікополя за участі  УКФ, – пообіцяла Анна Кухарчук.

Нікополь долучиться до діджиталпроєкту віртуальних мандрівок Україною

Нікополь долучиться до діджиталпроєкту, який вже успішно працює в Україні

Якщо у вас є ідея, як зробити Україну привабливішою для туристів – заходьте на сайт ДАРТу за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ і надсилайте інформацію.

Джерело фото: Дніпро ОДА і Анна Кухарчук

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Під редагуванням відомого у Нікополі журналіста вийшла книжка «Маяки України»

Аптеки на околицях, звернення до Києва – за що голосувала міськрада Нікополя 26 листопада

У Нікополі відкрили новий меморіал: пам’ятник «Борцям за волю і свободу України» (фото, відео)

 

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×