Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4237
4237

“Нікополь і район – це наш біль” – Микола Лукашук розповів, коли припиняться обстріли і яка ситуація в регіоні

Нікополь і район – це наш біль, але обстріли не припиняться, поки окуповано Енергодар – Микола Лукашук

Голова облради Микола Лукашук назвав Нікополь і район болем всієї Дніпропетровщини. Він прокоментував ситуацію в ефірі програми «Василівський обстріл», передає Nikopolnews.

Окупанти майже щодня завдають ударів по мирним людям, які проживають на прибережних територіях. Через це у Нікополі, Марганці та деяких інших населених пунктах дуже багато руйнувань.

Якщо взяти статистику, то в Нікополі за час повномасштабного вторгнення було пошкоджено близько 500 багатоповерхівок. В приватному секторі – близько 1200 будинків або частково пошкоджені, або зруйновані”, – розповів Микола Лукашук.

Він також повідомив, що в Нікополі мешкало близько 120 тисяч людей. Сьогодні вже велика кількість з них виїхала – приблизно 70%. Багато людей, які наразі залишаються у місті, на ніч виїжджають в Покров чи сільські громади, а вдень повертаються.

“Коли ми кажемо про Нікопольський район, то слід розуміти, поки не буде звільнений Енергодар, обстріли продовжуватимуться. У відповідь стріляти чи атакувати ворога під прикриття атомної електростанції наші військові не будуть, щоб не наражати людей на техногенну катастрофу», – сказав голова облради.

Прокоментував він і ситуацію у Криворізькому районі. Тут систематичному терору росіян довгий час піддавалася Зеленодольська громада. Зараз, завдяки тому, що ЗСУ відсунули російські війська на Херсонщині, мешканці громади трохи зітхнули з полегшенням. Поступово відновлюється пошкоджене житло. До Зеленодольська повертаються люди. Вже повернулося близько 8 тисяч, і зараз там приблизно 15 тисяч мешканців.

Детальніше – у відео нижче

Николай Лукашук о ракетных ударах, отопительном сезоне и результатах Конгресса /Васильевский островНиколай Лукашук о ракетных ударах, отопительном сезоне и результатах Конгресса /Васильевский остров

Що відбувається в окупованому Енергодарі: розповідь мешканки, якій вдалося виїхати

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×