Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1277
1277

15 відважних жінок, прибравши скло, йдуть допомагати іншим: як виживає Нікополь під вогнем (відео)

15 відважних жінок, прибравши скло, йдуть допомагати іншим: як виживає Нікополь під вогнем (відео)

Як виживає Нікополь під вогнем, розповіли у своєму сюжеті журналісти телеканалу Інтер, передає Nikopolnews. Особливу увагу приділили роботі управління соцзахисту населення Нікопольської районної військової адміністрації, будівля якого не раз потрапляла під обстріли.

Це був перший прильот сюди дрона. На другий поверх багато раз прилітало, і снаряди були, – розповідає Олена Фостащенко – показує наслідки ворожих атак журналістам начальниця управління соцзахисту населення Нікопольської районної військової адміністрації

Вона розповіла про роботу управління в умовах війни.

15 відважних жінок, прибравши скло, йдуть допомагати іншим: як виживає Нікополь під вогнем (відео)

Олена Фостащенко

На сьогодні це 15 одважних жінок. Я сміюсь, дівчатам казала, що у нас немає статусу учасника бойових дій, але ми чуємо і виходи, і прильоти. Вони від нашої будівлі – 4 кілометри, а може і немає місцями, – каже пані Олена

Кілька днів тому жінки потрапили під обстріл – ворожий дрон скинув боєприпас саме тоді, коли всі були на робочому місці.

Юлія Гісем – провідний фахівець управління соцзахисту населення Нікопольської районної військової адміністрації згадує:

Тільки почула дуже сильний вибух, свист, і вже скло посипалось мені ось так з вікна в обличчя. Коли вже були в коридорі, прийшло усвідомлення того, що я попала під обстріл, і пекло в голові, і я почула, що щось по обличчі текло.

Юлія отримала легкі осколкові поранення. А ще каже: після удару в неї загострилося відчуття тривожності.

Як десь бахне, то все стискається. От я дома помітила, що в мене зуби так хоп і стискаються. Після цього випадку, бо це дуже близько. Скільки ж тут – 10 метрів, – розповідає жінка

Юлія Гісем

Юлія Гісем

Юлія рік прожила в евакуації. Нещодавно повернулася. Знову виїжджати не планує, бо жити далеко від дому, за її словами, нестерпно.

Я була у Хмельницькій області рік. І вже я не могла там, вже повернулася додому, бо ми вивозили дітей. І вийшла на роботу й от. Але я вдома, в мене тут чоловік, і нікуди більше не поїду, – каже вона

Після удару відважні жінки розгрібають завали  – у двоповерховій будівлі не вціліло жодне вікно. У кабінетах працювати неможливо.

Олена Фостащенко – начальниця управління соцзахисту населення Нікопольської районної військової адміністрації показує своє робоче місце:

Це мій кабінет, але він уже можна сказати вже не придатний. Я працювати в ньому більше не можу. Все протікає, стеля тече, вікон немає. Сама гільза така велика від артснаряда лежала, пробила шифер, і просто впала на другому поверсі на стелю. По лезу ножа, вже пішки тут ніхто не ходить, це не реально, сюди навіть не всі таксі їдуть.

Автори сюжету кажуть, що прибережна зона Нікополя поволі перетворюється на зону відчуження. Тут рідко зустрінеш людей на вулиці. Усі добре знають: окупанти можуть атакувати будь-якої миті. Вцілілих будинків тут нема.

як виживає Нікополь під вогнем (відео)

Вже півтора року Нікополь і район – під щоденним ворожим вогнем. Окупанти застосовують проти мирного населення мало не всі види озброєння.

Євген Євтушенко – начальник Нікопольської районної військової адміністрації розповів:

Ми тут бачили й міномети, і ствольну артилерію, і реактивну артилерію. Ми бачили тут “Шахеди”, С-300 були, і FPV-камікадзе були. Нещодавно з’явилась нова модифікація камікадзе з камерами, які бачать вночі. Вони намагалися вдарити, не зрозуміло для чого такі дорогі дрони використовувати, щоб вдарити по цивільній інфраструктурі, але вони це роблять.

Попри небезпеку у громадах Нікопольського району продовжує жити близько половини населення від довоєнної кількості. Працівники управління соцзахисту кажуть: для них це подвійна відповідальність, а тому вони залишаються на робочому місці.

Олена Фостащенко – начальниця управління соцзахисту населення Нікопольської районної військової адміністрації розповідає про свою роботу:

Це, в першу чергу, призначення виплат переселенцям, вагітним жінкам, допомога на діток, багатодітним, за інвалідністю, малозабезпеченим, оздоровлення наших діток. Питань дуже багато вирішуємо.

Прибравши скло з кабінетів, затуливши вікна – вони йдуть допомагати іншим.

На вулиці ще не прибирали, бо поки страшнувато, а в кабінетах потрошки повигрібали скло, і будемо працювати, у нас немає виходу. Тут в Нікополі триває життя. Так само народжуються діти… – каже пані Олена

Детальніше про це у сюжеті “Подробиць” на відео нижче.

Як виживає Нікополь під вогнем: відео

15 відважних жінок, прибравши скло, йдуть допомагати іншим: як виживає Нікополь під вогнем (відео)15 відважних жінок, прибравши скло, йдуть допомагати іншим: як виживає Нікополь під вогнем (відео)

Ще новини Нікополя: «При обстрілі в нас є 3-6 секунд, щоб заховатися»: про життя у прифронтовому Нікополі, розповіла майстриня з гончарства

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×