Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2028
2028

«Нікополь – приклад незламності для всієї Європи» – заява мера міста Гальмстад, майбутнього побратима Нікополя

«Нікополь – приклад незламності для всієї Європи» - заява мера міста Гальмстад, майбутнього побратима Нікополя

Нікополь і швецьке місто Гальмстад встановлюють партнерські зв’язки. Про це повідомляє Нікопольська міська рада.

Інформує Nikopolnews.

З початку повномасштабного вторгнення нікопольська міська влада активно напрацьовує міжнародні зв’язки задля допомоги мешканцям Нікополя у подоланні викликів війни та сприянні в післявоєнній відбудові, – йдеться у повідомленні пресслужби НМР

Так, нещодавно відбулась онлайн зустріч міської влади з муніципалітетом швецького міста Гальмстад, в ході якої сторони обмінялися взаємними очікуваннями від майбутньої співпраці.

«Нікополь – приклад незламності для всієї Європи» - заява мера міста Гальмстад, майбутнього побратима Нікополя

Нікополь – приклад незламності для всієї Європи

Ми захоплюємося вашою сміливістю у майже щоденному протистоянні російській військовій агресії, – сказав у своєму зверненні голова муніципальної ради Гальмстаду Стефан Полсон. – Нікополь – приклад незламності та мужності для всієї Європи. Війна створює багато викликів перед вашим суспільством, з вирішенням яких ми спробуємо допомогти. Сподіваємося, наші можливості, досвід та напрацювання в галузі сталого довготривалого розвитку та містобудування стануть корисними для вашого міста

Під час зустрічі міський голова Нікополя Олександр Саюк докладно розповів швецьким колегам про життя в прифронтовому регіоні, про виклики війни, які мешканці долають щодня.

Незважаючи на постійні обстріли, ми робимо все можливе, аби мешканці нашого міста мали змогу продовжувати жити нормальним життям, – сказав Олександр Саюк. – Щиро вдячні всім нашим міжнародним партнерам, які підтримують нас в цей важкий час. Ми розраховуємо на довготривалу співпрацю з вашим містом та країною

Наразі йде активна підготовка до підписання угоди про побратимство між Нікополем та Гальстадом, напрацьовуються шляхи майбутньої співпраці та допомоги. Про результати цієї роботи буде повідомлено додатково.

Місто Гальмстад: як виглядає і що про нього відомо

Місто Гальмстад: як виглядає і що про нього відомо

Місто Гальмстад

Гальмстад – портове, університетське, промислове місто в гирлі річки Ніссан, адміністративний центр льону Халланд на південному заході Швеції. Населення міста складає близько 94 000 осіб, з передмістями – понад 90 000.

Гальмстад – 19-е за чисельністю населення місто Швеції і розташоване на півдорозі між Гетеборгом (друге за чисельністю населення) і Мальме (третє за чисельністю населення місто Швеції) приблизно за 500 км від Стокгольма.

Місто Гальмстад: як виглядає і що про нього відомо

Гальмстад вперше згадувався раніше Середньовіччя, у період із 1000 по 1100 гг. Сама назва, Гальмстад, вперше вказується в літописі датського короля Вальдемара Другого, в 1231 як королівський маєток. Найстародавніша з відомих хартій, що мають відношення до міста, датується 1307 роком.

Місто Гальмстад: як виглядає і що про нього відомо

Гальмстад має давні традиції як місто військових. У ньому дислокується єдиний у Швеції полк протиповітряної оборони. У військовому містечку полку знаходиться музей воєнної історії Гальмстаду та історії полку ППО. Крім того, у Гальмстаді є Військовий університет (MHS H), Технікум сил оборони Швеції (FMTS).

Ще новини Нікополя: Як у Нікополі витрачали кошти у першому кварталі 2024 року: звіт

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×