Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
766
766

«Впевнений, Нікополь стоятиме до нашої перемоги» – футболіст Ігор Литовка про терор у рідному місті

«Впевнений, Нікополь стоятиме до нашої перемоги» - футболіст Ігор Литовка про терор у рідному місті

Уродженець міста Нікополь, відомий футболіст Ігор Литовка згадав про рідне місто в інтерв’ю «Українському футболу», передає Nikopolnews. Спортсмен розповів і про те, як війна торкнулася особисто його.

Певний час Ігор Литовка був воротарем у ФК «Десна» і за цей період Чернігів став для нього другим рідним містом. Як відомо, війна прийшла сюди на самому початку повномасштабного вторгнення росії. Загарбники нещадно обстрілювали стародавнє місто.

Ігор Литовка розповів, що його будинок теж постраждав.

В мій будинок залетів снаряд, декілька квартир вигоріло під нуль. Моя квартира на дев’ятому поверсі, прилетіло на другий. Деякий час гадали, що снаряд не розірвався та лежить в підвалі, проте мешканці нашого будинку нічого там не знайшли. Мешканці, які залишились там, привели все до ладу, зараз вже і ліфт працює. На щастя, ніхто з мешканців не постраждав. Це найголовніше, – сказав Литовка.

А пізніше війна дотягнулася через Каховське водосховище і до рідного міста футболіста. Нікополь почали нещадно обстрілювати в липні.

Дуже складна ситуація в Нікополі. Щодня та щоночі місто під вогнем. В мене залишилися родичі, рідні, друзі. Дуже складно говорити про це. Фактично – ядерний терор. Вони цілять в зовсім не військові об’єкти. Нікополь тримається. Я впевнений, місто стоятиме до нашої перемоги. Тримаю зв’язок та дуже переживаю за це, – поділився Ігор Литовка.

І трохи про ЧС-2022

Уроджнець Нікополя розповів, що перед початком чемпіонату вірив в Аргентину, проте після матчу з Саудитами трішечки засумнівався.

Як бачимо, віра була недаремна. Хочеться вірити, що Аргентина здобуде трофей заради Мессі.
Також здивували бразильці. Хорвати показали, що таке дисципліна, яка б’є клас. Мій товариш з Хорватії перед грою з Бразилією говорив, що вони виграють. Я здивувався, але він мав рацію.
Те, що Марокко в п’яти своїх перших матчах лише раз пропустило – це неймовірно! Дуже цікавий чемпіонат світу. Сподіваюсь на перемогу Аргентини, – сказав відомий футболіст.

Ігор Литовка – народився, виріс у місті Нікополь, грав за місцеві команди

«Впевнений, Нікополь стоятиме до нашої перемоги» - футболіст Ігор Литовка про терор у рідному місті

  • Ігор Юрійович Литовка народився 5 червня 1988 року у м.Нікополь.
  • У ДЮФЛ виступав за нікопольські команди — «Колос» і «Обрій». Вигравав чемпіонат України, у якому виступали юнаки до 19 років. Пізніше два місяці перебував на перегляді в запорізькому «Металурзі». 2006 року виступав за «Електрометалург-НЗФ» в аматорському чемпіонаті України, провів лише 1 матч.
  • Узимку 2007 року перейшов до клубу «Севастополь», з яким довгий час була пов’язана доля Литовки.
  • Улітку 2014 року, після того як «Севастополь» знявся зі змагань, на правах вільного агента перейшов до складу новачка Прем’єр-ліги «Олімпіка» (Донецьк).
  • У березні 2016 року став гравцем латвійського клубу «Рига», але вже наприкінці того самого року залишив команду.
  • На початку 2018 року Литовку, після невдалого перегляду в угорському «Діошдьйорі», підписала чернігівська «Десна».

Зараз 34-річний воротар перебуває без команди та визначається з варіантами продовження кар’єри.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×