Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1113
1113

Нікопольцям розповіли про зміни у навчальному процесі у зв’язку з війною

Нікопольцям розповіли про зміни у навчальному процесі у зв’язку з війною

Нікопольцям розповіли про зміни у навчальному процесі в умовах воєнного стану. Відповідна інформація з’явилася на сайті Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews. Як завершиться навчальний рік і як проходитиме вступ до вишів.

1 травня 2022 року набрав чинності прийнятий Верховною Радою України Закон України від «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері освіти».

Законом передбачено, що учні 11-х класів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

У 2022 році прийом на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, здійснюється в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки України, без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту (ЄФІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ).

Довідково:

  • ЗНО проводиться з метою забезпечення права осіб на рівний доступ до вищої освіти та оцінювання відповідності результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, державним вимогам.
  • ЄФВВ та ЄВІ – це форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста).
  • ЄФВВ передбачає виконання завдань двох тестів: із загальних навчальних компетентностей та предметного.
  • ЄВІ – це тестування з іноземної (англійської, німецької, французької або іспанської) мови.Зміни стосуються також вступу до закладів фахової передвищої освіти.

Так, у 2022 році прийом на навчання до таких закладів також здійснюватиметься в особливому порядку, визначеному Міністерством науки та освіти України.

Слід зауважити, що у 2021/2022 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації звільняються учні, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, тобто учні 4-х та 9-х класів відповідно.

Абітурієнтів з Нікополя запрошують на безкоштовне навчання до ВУЗів з підготовки поліцейських

В школах Енергодара вже завершився навчальний рік

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×