Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
182
182

Нікопольському соловейкові 23 лютого мало б виповнитися 67 років, натомість маємо… 40 днів…

Никопольскому соловушке Анатолию Боброву было бы сегодня 67

Нікопольському соловейкові сьогодні мало б виповнитися 67 років. Пам’яті Анатолія Боброва…

«Твоя пісня, соловейко, не вмре, не загине,

 Буде з неба литись сонцем на всю Україну»

Ще 14 січня, перебуваючи у гарному настрої,  Анатолій Леонідович вітав нас з Василем, цікавився культурним життям міста, а саме вчорашньою Маланкою на Європейській  площі, віртуально цілував дівчат в обидві щічки та давав настанови перед майбутньою репетицією. Серце жило музикою і подальшими планами, але наступного ранку його душа зрадницьки злетіла птахою у безкрайнє небо.

Якщо в пам’яті переважної частини мешканців міста Анатолій Бобров закарбувався  лише співаком, то для  народного фольклорного гурту «Микитин Ріг» з 1996 до середини 2018 року він був величезним китом з широчезною спиною. Виконуючи левову частку роботи – підбір пісень для нового репертуару, аранжування та розкладання творів на партії, запам’ятовування слів на слух, запис фонограм за допомогою комп’ютера – задоволено посміхався: «Під час такої праці я кайфую». А його м’який тембр голосу підкупляв журі під час фестивалів «Козацькими шляхами» у рідному місті, республіканських і обласних конкурсів – «Кришталеві чари», «Душі криниця», «Моя частка у пісні», «Кримська осінь», «На хвилях Світязю», «Неспокій серця», «Українська батьківщина», «Донські зорі», «Красою повниться душа», «На крилах творчості». Незрячому вокалісту аплодували у Палаці «Україна» та в Середній Азії, під час проведення всесвітнього форуму козацтва виступами захоплювалися австралійці, канадці, французи, італійці.

Середина літа 2018. Анатолій Леонідович, за збігом обставин, був вимушений  піти з колективу на заслужений відпочинок. Результат – затяжна депресія. Невдовзі рішення талановитого акомпаніатора та соліста підтримало ще восьмеро ведучих голосів. Так в «Микитиному Розі» з’явилося дев’ять порожніх стільців, а ми ж вирішили створити новий гурт, який  співає не під фонограми. І не схибили, бо народ давно скучив за живою музикою!

За півтора року існування гурт «Микитинці», а в подальшому «Співучі серця», взяли участь в двох фестивалях – «Звідси воля розлилася» та «Козацькими шляхами», на якому відразу завоювали Диплом ІІ ступеню, дев’яти різноманітних заходах і дали тринадцять повноцінних концертів. Нам щиро аплодували медики швидкої допомоги, постояльці Територіального центру, мешканці кварталів, глядачі сіл Капулівки та Олексіївки, воїни АТО Нікопольщини і Запорізького краю.

Нікопольському соловейкові 23 лютого мало б виповнитися 67 років, натомість маємо… 40 днів…

Колосальний успіх і величезний попит підштовхували нас на підкорення нових рубежів, але сталося лихо – улюбленого керівника тяжка хвороба з невеликими проміжками часу переприковувала по ланцюжку – ходунки, інвалідний візок, ліжко…

Анатолій Леонідович боровся до останнього. Вивчення нового репертуару і репетиції проходили онлайн – кожен учасник отримував слова та партію на комп’ютер, фонограми для виступу на вулиці записувались у нього вдома. Наша невтомна праця знову дала гарні результати – участь: у Всеукраїнському фестивалі «Вертеп-Фест»; фестивалі «SIRKOMEGAFEST»; святі «Колодій» та концертній програмі до Дня Незалежності;  веселі колядки та щедрівки для нікопольців на Першотравневому ринку, які, до речі, зібрали чимало глядачів; концерти – в Новоолександрівці, музеї Українського козацтва та для прикордонників.

Та не все так сталося, як гадалося. 15 січня 2022 року ми опинилися сам на сам – без керівника, без акомпаніатора, без друга, без вокаліста. Але гурт вистоїть, бо у нас є сила волі, жага до пісні, вміння і терпіння. А ще ми маємо безцінний скарб, який буде надихати нас на наступні звершення – 80 пісень у виконанні золотого голосу  Нікополя Анатолія Боброва.

Стороннім же радимо – не треба зайве турбувати душу співака, зізнаючись, як вам  його не вистачає та як ви за ним сумуєте. Всі ці слова потрібні були йому за життя…

А шановним читачам радимо не поспішати переходити на наступну новину. До вашої уваги невеличкий, всього на 8 хвилин, відеоролик.

Твоя пісня, соловейко, не вмре, не загинеТвоя пісня, соловейко, не вмре, не загине

Вокальний гурт «Співучі серця», Людмила Міщенко

Акції в АТБ Нікополя з 17 до 23 лютого “7 днів”

Помер Анатолій Бобров — «золотий» голос Нікополя (відео)

Новорічний вертеп на головній площі Нікополя з гірким присмаком полину (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×