Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2438
2438

Нікопольський ліцей увійшов до ТОП-3 рейтингу загальноосвітніх шкіл Дніпропетровщини

Нікопольський ліцей увійшов до ТОП-3 рейтингу загальноосвітніх шкіл Дніпропетровщини

Нікопольський ліцей опинився в трійці лідерів рейтингу загальноосвітніх шкіл Дніпропетровської області, складеного інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua», передає Nikopolnews.

Рейтинг складено за підсумками НМТ 2023 року. У якості вихідних даних для укладання рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів були використані результати національного мультипредметного тесту, отримані випускниками шкіл у 2023 році.

Школи у таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту отриманих учасниками тестування з усіх предметів НМТ та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Нікопольський ліцей на третьому місці серед 377 шкіл

Нікопольський природничо-математичний ліцей № 26 Нікопольської міськради зайняв третє місце у вказаному рейтингу, поступившись лише Павлоградському міському ліцею Павлоградської міськради і Криворізькому ліцею №95 Криворізької міськради.

А до тридцятки кращих увійшли ще три нікопольських навчальних заклади.

Це:

  • Нікопольський ліцей № 20 Нікопольської міськради – 14 місце
  • Нікопольський ліцей № 15 Нікопольської міськради – 23 місце
  • Нікопольський ліцей № 13 Нікопольської міськради – 30 місце

Всього у рейтингу 377 шкіл.

1

2

В «Освіта.ua» зазначають, що окрім інших факторів, значний вплив на цьогорічний рейтинг має пороговий бал «склав/не склав», який у 2023 році був встановлений заздалегідь і став для деяких предметів значно нижчим, ніж у попередні роки. Так, з української мови не подолали поріг «склав/не склав» лише 0,09% учасників (у 2021 році – 7,45 %), що вплинуло на рейтингові таблиці, оскільки в рейтингу враховуються учасники, які не подолали пороговий бал з предмета.

Окрім того, учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном.

Ці чинники істотно вплинули на місце конкретного закладу в рейтингу закладів регіону і на місце конкретної області в рейтингу областей.

Зважаючи на формат тесту, умови проведення та особливості визначення результатів НМТ, порівнювати рейтинг 2023 року з рейтингами попередніх років не є доцільним. Також, зважаючи на вказані особливості, не є доцільним ухвалення управлінських рішень за результатами учнів конкретної школи в рейтингу, – наголошує «Освіта.ua»

Ще новини Нікопольщини: ЦНАП Покрова увійшов до п’ятірки найкращих в області – тут надають 270 послуг

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×