Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4788
4788

Останнім часом обстріли Нікопольщини концентруються навколо об’єктів енергоінфраструктури – Євтушенко

Останнім часом обстріли Нікопольщини концентруються навколо об’єктів енергоінфраструктури - Євтушенко

Регулярні обстріли Нікопольщини і Нікополя зокрема тривають вже чотири місяці. Про те, яка ситуація у районі, розповів журналістам Відкритого начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Nikopolnews.

Начальник РВА розповів, що внаслідок ворожих обстрілів на території району пошкоджено 600 багатоповерхових будинків та близько 1400 – приватних осель. Район потребує будівельних матеріалів. Росія вбила 31 цивільного мешканця Нікопольського району та поранила 118.

«У нас пошкоджено майже 600 багатоповерхових будинків, близько 1400 – приватних осель. Зазнали руйнувань й медичні та освітні заклади. Пошкодження цих комунальних установ вже перевалило за два-три десятки. Хоч й у нас на території району немає окупантів, але ось ця дистанція 4,7 км (Каховське водосховище) до окупованої території дає про себе знати», – пояснив Євген Євтушенко.

Останнім часом обстріли Нікопольщини концентруються навколо об’єктів енергетичної інфраструктури. Часто це призводить до обриву лінії електропередачі внаслідок механічного пошкодження через вибухи. Все відновлюється протягом доби завдяки працівникам енергетики, комунальникам та рятувальникам.

«Щодо режиму економії електрики, завдяки обласній військовій адміністрації ми максимально отримуємо та не відключаємо світло на тих територіях, які найбільше зазнають атак. Це прибережна Нікопольщина. Наразі це вдається», – розповів голова Нікопольської РВА.

Мешканці Нікопольського району потребують теплих зимових речей (в тому числі вживаного), газових горілок, павербанків, продуктів харчування довготривалого зберігання та інших речей, що допоможуть пережити холодний сезон. Також для відбудови будинків є потреба в будівельних матеріалах: скло, плівка, ОSB, будівельний ліс, бетон і так далі. Таким чином, не дивлячись на обстріли рф, місто доволі швидко гоїть свої рани.

Детальніше – у відео нижче

Потрібні теплі речі та будматеріали: як живе Нікопольський район на ДніпропетровщиніПотрібні теплі речі та будматеріали: як живе Нікопольський район на Дніпропетровщині

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×