Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
3605
3605

Нікопольчанка Оксана Ботурчук: «Після народження третьої дитини планувала декрет, але потрапила на Паралімпіаду»

Нікопольчанка Оксана Ботурчук: «Після народження третьої дитини планувала декрет, але потрапила на Паралімпіаду»

Нікопольчанка Оксана Ботурчук – відома спортсменка, майстер спорту України міжнародного класу багаторазова Паралімпійська чемпіонка з бігу. Зокрема, дві медалі завойовано нею на Паралімпійських іграх у Парижі в 2024 році.

Легкоатлетка розповіла журналістам Суспільного, що вже не планувала участі у змаганнях такого високого рівня і збиралася у декрет, передає з посиланням на видання Nikopolnews. В результаті ж не просто взяла участь, а виступила блискуче.

Нагадаємо, 8 вересня у Парижі завершилися літні Паралімпійські ігри. За підсумками змагань Україна посіла сьоме місце у медальному заліку. Уродженка Нікополя Оксана Ботурчук з Нікополя здобула дві нагороди з бігу — срібну та бронзову.

Нікопольчанка Оксана Ботурчук: «Після народження третьої дитини планувала декрет

Оксана Ботурчук виступає у класі спортсменів з вадами зору. Легкоатлетка розповіла, що на сьогодні вона є рекордсменкою серед українських параатлетів за кількістю медалей: має одну золоту, дев’ять срібних та дві бронзові нагороди. Загалом 12 відзнак.

Нікопольчанка Оксана Ботурчук: Після народження третьої дитини планувала декрет

За словами Оксани, вона навіть не вірила, що потрапить на Паралімпіаду у Парижі. Жінка після народження третьої дитини планувала піти у декретну відпустку і присвятити час родині.

Я була впевнена, що в Токіо (Паралімпійські ігри-2020) були мої останні Паралімпійські ігри, бо я дуже вдало виступила тоді. Але рік тому до мене прийшов тренер і почав наполягати на поверненні, щоб я спробувала. Те, що я тут, і те, що я виступила й отримала медалі, — для мене це наче якесь диво. Я вкотре довела, у першу чергу для себе, що неможливе можливо, — розповіла вона

Нікопольчанка Оксана Ботурчук: «Після народження третьої дитини планувала декрет

Готувалася до змагань Оксана у Дніпрі. Оскільки має велику родину, трьох дітей, від тренувальних зборів легкоатлетка відмовилася.

Спортсменка розповіла, що до паралімпійської збірної потрапила у 2006 році. На своєму першому чемпіонаті увійшла до трійки лідерів.

У підлітковому віці Оксана Ботурчук виступала на чемпіонатах Дніпропетровської області, мала тоді звання кандидата у майстри спорту. У 1997-му 13-річна легкоатлетка потрапила в аварію, коли з родиною поверталася від бабусі з Немирова до Нікополя, і відтоді у неї розпочалися серйозні проблеми із зором. За словами Оксани, до занять спортом повернулася приблизно за рік після аварії.

Оксана Ботурчук упевнена: паралімпійський спорт є дуже гарною фізичною та психологічною реабілітацією для людей з інвалідністю.

Ще новини Нікополя: «Час покаже, я ніколи не загадую»: паралімпієць родом з Нікополя розповів про плани на майбутнє

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×