Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1466
1466

Окупанти не дали евакуювати на Дніпропетровщину мешканців Херсонщини і викрали голову колони

Окупанти не дали евакувати на Дніпропетровщину мешканців Херсонщини і затримали голову колони

Окупанти не дали евакуювати на Дніпропетровщину мешканців окупованих населених пунктів Херсонщини і викрали голову колони. Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews. Евакуація була запланована на сьогодні, 21 квітня. Заздалегідь було погоджено «зелений» коридор.

Жителів Херсонщини мали вивезти до Дніпропетровської області криворізьким транспортом. Однак гуманітарний коридор не спрацював через орків – вони на своєму блокпосту затримали транспорт та захопили керівника колони.

При цьому за словами Вілкула окупанти, порушуючи домовленості, не припиняли обстрілів.

“Сьогодні узгоджений на урядовому рівні гуманітарний коридор із Херсонської області не спрацював. Наші машини “швидкої допомоги” та автобуси були затримані на блокпосту окупантів за Осокорівкою перед “Кавуном”. Затримано раніше узгодженого із росіянами старшого колони голову Нововоронцовської ОТГ Марчука В.В. Ведуться переговори щодо його звільнення”, – написав він.

За даними Вілкула, машини простояли до 16:30 і змушені були повертатися. При цьому окупанти, порушуючи домовленості про припинення вогню та міжнародного гуманітарного права, не припиняли обстрілу позицій наших військ з РСЗВ та мінометів. Українські військові на обстріл не відповіли.

Вілкул також звернувся до мешканців окупованих територій, які сподівалися сьогодні виїхати, та запевнив, що далі намагатиметься їх вивезти.

Окупанти не дали евакувати на Дніпропетровщину мешканців Херсонщини і викрали голову колони

В коментарях люди пишуть, що мешканці Херсонщини стояли на зупинках по 5 годин під дощем, сподіваючись виїхати на підконтрольну Україні територію. У багатьох з них вже скінчилися продукти, і люди голодують.

Окупанти не дали евакуювати на Дніпропетровщину мешканців Херсонщини і викрали голову колони

Херсонці дякують за спробу, і сподіваються все ж таки врятуватися.

Окупанти не дали евакуювати на Дніпропетровщину мешканців Херсонщини і викрали голову колони

Сьогодні до Дніпропетровщини евакуюють мешканців окупованих сіл Херсонщини

У чому небезпека касетних боєприпасів, якими обстріляли Дніпропетровщину

Окупанти не пропустили гуманітарну допомогу до Енергодару і не дають мешканцям залишити місто

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×