Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
967
967

«Окупанти обстрілюють з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії і бойової авіації» – Вілкул про ситуацію на Криворізькому напрямку

«Окупанти обстрілюють з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії і бойової авіації» - Вілкул про ситуацію на Криворізькому напрямку

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів про поточну ситуацію на Криворізькому напрямку фронту, передає Nikopolnews.

За його словами, ситуація зберігається стабільно напруженою. За офіційною інформацією Міністерства оборони України та Оперативного командування «Південь», на південному від Кривого Рогу напрямку велися бойові дії в районі Великоолександрівської громади Херсонщини, населених пунктів Лозове та Біла Криниця. Але ситуація знаходиться під повним контролем Збройних сил України. Ворог отримує гідну відсіч і несе втрати.

Окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення із застосуванням всіх видів РСЗВ, ствольної артилерії і бойової авіації. У Криворізькому районі 6 червня під обстріл знову потрапила Зеленодольска громада. Орки влучили прямо в житловий будинок в Мар’їнському. Почалася пожежа, яку оперативно загасили. Під час обстрілу люди, на щастя, не постраждали.

А пізно увечері цього ж дня рашисти знову обстріляли околиці Криворізького району.

О 22.30 системою РСЗВ «Ураган» було здійснено обстріл приватного сектора н. п. Велика Костромка Зеленодільське громади. Зруйновані домоволодіння, поранений цивільний чоловік 1976 р.. Постраждалого госпіталізували в Кривий Ріг у лікарню №2 з діагнозом «множинна вибухова травма, осколкові поранення кінцівок, тулуба та голови», стан стабільний.

Триває розмінування територій. На території Зеленодільське громади знешкоджено 9 касетних боєприпасів від «Урагану», а в Малій Костромці – прямо на території домоволодіння – ще 30 таких розірвалися після обстрілу боєприпасів.

Ситуація в самому Кривому Розі та районі повністю стабільна і контролюється Збройними силами України та Військовою адміністрацією. Забезпечена робота всієї інфраструктури, робота комунальних та екстрених служб.

До Кривого Рогу продовжують перебувати біженці, у тому числі з прифронтової зони Херсонської області. Тільки за останню добу місто допомогло в евакуації ще сотні переселенців. На сьогоднішній день офіційно зареєстрованих переселенців у Кривому Розі вже 46 907 осіб. Фактично ж ця цифра перевищує 60 тисяч. У деяких районах міста переселенці самі організовують групи і беруть участь у благоустрої Кривого Рогу.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу