Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7599
7599

Окупанти на ЗАЕС облаштовують для себе нову схованку і порушують правила радіаційної безпеки

Окупанти на ЗАЕС облаштовують для себе нову схованку і порушують правила радіаційної безпеки

Про те, що коять окупанти на ЗАЕС в Енергодарі 19 липня, Nikopolnews повідомляє, посилаючись на місцевий Телеграм-канал «Енергодар» і компанію «Енергоатом».

На Запорізькій атомній електростанції російські окупанти поспіхом облаштовують для себе нову «безпечну» схованку. Найбезпечнішим місцем для укриття рашистам видався підвал Учбово-тренувального центру захопленої ними ЗАЕС, – пише місцевий Телеграм-канал «Енергодар».

Автор повідомлення підкреслює, що загарбники настільки бояться (і небезпідставно!) за власні життя й здоров’я, що навіть на режимному й добре захищеному об’єкті заходилися швидко облаштувати собі супернадійний захист.

Навряд чи їм це допоможе. Хіба на якийсь час, але це ні від чого не врятує. Бо скільки мотузці не витися, а кінець настане, – йдеться у повідомленні.

Окупанти на ЗАЕС облаштовують для себе нову схованку і порушують правила радіаційної безпеки

В свою чергу, “Енергоатом” повідомляє, що на захопленій Запорізькій АЕС окупанти вчергове порушили норми безпеки, наразивши персонал на ризик радіаційного зараження

Вчора, 18 липня 2022 року, російські загарбники, які окупували ЗАЕС, силоміць відібрали у двох працівників станції перепустки та, скориставшись ними, зайшли на «брудну» естакаду і до радіаційної зони блока №2 ЗАЕС.

Звісно ж, питаннями безпеки вони не переймалися і порушили всі встановлені норми та процедури проходження й перебування у цій зоні. Не було ані спеціального одягу, ані передбачених підготовчих процедур перебування в ній, – зазначають в «Енергоатомі»..

Якби ж то окупанти наражали на небезпеку тільки себе (а їх точно не шкода!) – можна було б сказати «Яке прикре самогубство», але ж на одязі вони могли рознести радіаційні частинки станцією та прилеглою територією. Ба більше, ніхто не знає, що ще рашисти могли занести й залишити там: зброю, вибухівку тощо. А це вже пряма загроза ядерній безпеці. Вкотре! – додають у компанії.

І обіцяють, що «Енергоатом» в установленому порядку поінформує МАГАТЕ й інші компетентні органи про черговий факт порушення ядерної та радіаційної безпеки.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×