Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1194
1194

Окупанти на Запоріжжі активно перегруповуються – навіщо вони це роблять, думка аналітика

Окупанти на Запоріжжі активно перегруповуються – навіщо вони це роблять, думка аналітика

Починаючи з 4 січня окупанти на Запоріжжі розпочали активне перегрупування. Про це пише військовий аналітик, координатор Інформаційного спротиву Костянтин Машовець, передає Nikopolnews.

За словами Машовця, противник розпочав активне перегрупування своїх підрозділів зі складу резерву 58-ї ОВА до району с. Михайлівка та у напрямку м. Токмак (Запорізька область).

Зокрема, відзначається переміщення, принаймні, одного дб 11-й отшбр у напрямку Родіонівка – Веселе. Також фіксується поява в районі Михайлівки та Токмака додаткових підрозділів 37-ї мсбр і 5-ї тбр (що явно висунулися з району перед Кримськими перешийками).

Загальний обсяг сил і засобів зі складу армійського резерву 58-ї ОВА, що почав висування в загальному напрямку на Василівку та Токмак, групою Інформаційного спротиву не менше 4-5 БТГр посилених батальйонів.

Для чого окупанти на Запоріжжі перегруповуються

У зв’язку з цим, виникає цілком закономірне питання – для чого?

Після досить жвавої дискусії між нашими координаторами, ми все ж таки дійшли загального висновку – найімовірнішим варіантом є чергова спроба командування противника ‘взяти Оріхів’, – пише Машовець.

Хоча, за його словами, звичайно, цілком можливо припустити, що таким чином супротивник просто прагне посилити оборону у напрямі Василівки та Токмака.

Але, знаючи звички і зразковий спосіб мислення російських командирів і начальників, все ж таки найбільш ймовірним нам здається вибір ними саме ‘активного способу вирішення проблеми’, – каже військовий оглядач.

За його словами, до цього росіян підштовхує 2 важливі чинники.

  • необхідність відсунути вогневі позиції далекобійних українських засобів ураження, які здатні ‘пробивати’ сухопутний коридор між Донбасом та Кримом (особливо на ділянці Бердянськ – Мелітополь, на всю його ширину (це таке собі ‘завдання-максимум’).
  • прагнення ‘зняти загрозу прориву українських військ на Мелітополь, принаймні найближчим часом, найкардинальнішим способом (‘завдання-мінімум’).

Українські захисники підбили з артилерії російський катер на Дніпрі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×