Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7493
7493

Майно російського олігарха у Нікополі конфіскували на користь України

Майно російського олігарха у Нікополі конфіскували на користь України

Майно російського олігарха Шелкова у Нікополі конфіскували на користь України. Про це йдеться на офіційному сайті ВАКС, передає Nikopolnews.

У понеділок, 23 січня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України, поданий стосовно російського мільярдера, та застосувала щодо нього санкцію, передбачену п. 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції».

У дохід держави стягнуто:

  • квартиру загальною площею 175,5 кв м в Одесі;
  • стояночне місце в Одесі;
  • склад рулонів нержавіючої стальної стрічки загальною площею 2 411,3 кв м у Нікополі;
  • комплекс у Нікополі;
  • квартиру загальною площею 68,5 кв м Нікополі;
  • трактор колісний;
  • причіп;
  • автомобіль LEXUS;
  • чотири автомобіля MITSUBISHI PAJER0 SPORT;
  • грошові кошти на банківських рахунках;
  • 100% частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «ВСМПО ТИТАН Україна».

Апеляційна скарга може бути подана до Апеляційної палати ВАКС упродовж 5 днів з дня проголошення рішення, –  йдеться у повідомленні

ТОВ “ВСМПО Титан Україна” – це компанія, яка випускає дороговартісні труби з титанових сплавів.

Майно російського олігарха у Нікополі конфіскували на користь України

Майно російського олігарха у Нікополі конфіскували на користь України

Завод є українською філією російського ПАТ “Корпорація ВСМПО-Авісма”, яке, у свою чергу, є складовою ДК “Ростєх”, ексголовою якого є Михайло Шелков.

ПАТ “Корпорація ВСМПО-Авісма” – російська компанія, яка налагодила весь цикл виробництва продукції з титану: від видобутку до кінцевої продукції. Зокрема її продукція використовується для літаків, суднобудування, космічних кораблів, в атомній індустрії.

Михайло Шелков є основним акціонером металургійної компанії ‘ВСМПО-Авісма’, найбільшого світового постачальника титану та титанових сплавів.

Згідно з інформацією на офіційному сайті підприємства ТОВ ВСМПО ТИТАН УКРАЇНА, завод, що знаходиться у Нікополі, має площу виробничих приміщень 54 тис. кв м. На ньому працює близько 470 осіб.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення про блокування українських активів Шелкова. Крім зазначених вище підприємств, олігарх володіє частками у низці українських компаній, серед яких – ПАТ ‘Корпорація ВСМПО-Авісма’, ТОВ ‘Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат’, ТОВ ‘Тай-Мінералс’ та ТОВ ‘Інвестагро’.

У російському списку Forbes Шелков займає 59-е місце зі статком $1,5 млрд. За даними Transparency International Ukraine, раніше він очолював інвестиційний підрозділ держкорпорації Ростех, яка контролювала військових підрядників у РФ.

Росія готується до рішучих дій – названо терміни нового можливого наступу на Україну

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×