Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
8591
8591

Оприлюднено розрахунки щодо нових тарифів на вивіз сміття у Нікополі

Оприлюднено розрахунки щодо нових тарифів на вивіз сміття у Нікополі

Оприлюднено розрахунки щодо нових тарифів на вивіз сміття у Нікополі від. Відповідний документ з’явився на офіційному сайті Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews.

Нижче – пояснення розрахунків нових тарифів, які пропонує встановити компанія ТДВ «ДНІПРОКОМУНТРАНС».

Підприємство „Дніпрокомунтранс” надає громадам, підприємствам, організаціям і закладам Дніпропетровської області послуги з вивезення сміття, твердих побутових відходів та рідких побутових відходів та є однім із найстаріших підприємств регіону, – йдеться у тексті документу.

Протягом останніх років ТДВ „Дніпрокомунтранс” виконало значний обсяг робіт по вивозу твердих побутових відходів із житлового фонду територіальної громади та на замовлення закладів, що фінансуються із бюджету.

Рішенням Нікопольської міської ради від 28.02.2020р №77-60/VII ТДВ «Дніпрокомунтранс» біло визнано виконавцем надання послуг з поводження з відходами, що утворились  у м.Нікополь

ТДВ „Дніпрокомунтранс” у березні 2020 р здійснило розрахунок планових витрат на послуги з поводження з побутовими відходами у частині вивезення та розміщення твердих побутових відходів згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006р №1010 „Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з  побутовими відходами”.

Рішенням виконавчого комітету Нікопольської міської ради від 18.05.2020 №323 ці тарифи було встановлено на рівні 169,81грн за 1м3 з ПДВ у частині поводження з побутовими відходами твердими, 376,84грн за 1м3 з ПДВ у частині поводження з побутовими відходами велигобаритними та 197,87грн за 1м3 з ПДВ у частині поводження з побутовими відходами рідкими.

З початку роботи ТДВ «Дніпрокомунтранс» у сфері поводження з побутовими відходами у м.Нікополь, тобто із березня 2020 року, багато складових тарифу зазнало змін, а після введення в дію Указу Президента України №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» ціни на основні витратні складові послуг з поводження з відходами у  частині перевезення значно зросли,  до того ж згідно Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» № 2120-IX від 15.03.2022 р., ТДВ «Дніпрокомунтранс» з 01.04.2022 р. до припинення воєнного стану вимушено застосовувати спрощену систему оподаткування – є платником єдиного податку у розмірі 2% (з особливостями). наприклад дизельне пальне подорожчало у три рази, що складає  49,83грн із розрахунку на 1 м3.

Щодо обгрунтованості наданих розрахунків маємо наголосити, що ТДВ «Дніпрокомунтранс» надає послуги з поводження з побутовими відходами громаді Дніпропетровській області та установам і підприємствам всіх форм власності та фінансування безперебійно та якісно і, що вельми важливо, незалежно від фінансового стану підприємства.

Основні витрати при здійсненні діяльності з перевезення відходів припадає на паливо та паливно-мастильні матеріали. Дизельне пальне подорожчало у три рази, що складає  49,83грн із розрахунку на 1 м3.

На підставі вищевикладеного ТДВ «Дніпрокомунтранс» скоригував тарифи на послуги  з поводження з побутовими відходами у частині  вивезення та утилізації або захоронення твердих побутових відходів за один кубічний метр без урахуванням податку на додану вартість, в розмірі

  • тверді побутові відходи – 212грн 09коп за 1 м3 без ПДВ;
  • великогабаритні побутові відходи – 516 грн 32коп за 1 м3 без ПДВ;

Комплексний тариф для населення багатоквартирних будинків норми накопичення на рік: тверді побутові відходи – 1,3 м3, великогабаритні відходи  – 0,1 м3 та з урахуванням утилізації на рівні 24,57 грн. за 1м3 складає 327 грн.35 коп. без податку на додану вартість на рік, або 27 грн. 28 коп. за 1 мешканця з податком на додану вартість на місяць.

Комплексний тариф для мешканців житлових будинків приватного сектору з урахуванням норми накопичення на рік: тверді побутові відходи – 1,4 м3, великогабаритні відходи  – 0,1 м3 та з урахуванням утилізації на рівні 24,57 грн. з податком на додану вартість за 1 м3 становить 348 грн. 56 коп. без податку на додану вартість на рік,  або 29 грн. 05 коп. за 1 мешканця з податком на додану вартість на місяць.

Також до розрахунку не включені витрати на абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами хоча станом на 01.05.2020р такі договори не були заключені на підставі рішення співвласників багатоквартирних будинків..

Усі зауваження і пропозиції фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань підлягають реєстрації та приймаються ТДВ “Дніпрокомунтранс” за адресами:

  • м.Дніпро, Запорізьке шосе, буд.26. Контактний телефон (056)7765771
  • м.Нікополь, пр..Трубніков, 11-а. Контактний телефон 0800306700

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 днів з дня оприлюднення інформації.

Оприлюднено на сайті ТДВ «Дніпрокомунтранс» 06.06.2022 р.

Оприлюднено розрахунки щодо нових тарифів на вивіз сміття у Нікополі Оприлюднено розрахунки щодо нових тарифів на вивіз сміття у Нікополі Оприлюднено розрахунки щодо нових тарифів на вивіз сміття у Нікополі Оприлюднено розрахунки щодо нових тарифів на вивіз сміття у Нікополі Оприлюднено розрахунки щодо нових тарифів на вивіз сміття у Нікополі

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×