Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2465
2465

Орки розважаються, жбурляючи гранати по людям на городах: що відбувається на Криворізькому напрямку фронту

Орки розважаються, жбурляючи гранати по людям на городах: що відбувається на Криворізькому напрямку фронту

Що відбувається на Криворізькому напрямку фронту, Nikopolnews розповідає, посилаючись на ряд джерел.

Генштаб: Ворог посилює угрупування

На Південнобузькому напрямку, до якого відноситься Криворізький, противник продовжує ведення оборони. Основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, контрбатарейній боротьбі, нарощуванні бойових можливостей резервних формувань та системи протиповітряної оборони на напрямку, інженерному обладнанні оборонних рубежів та позицій.

Ворог продовжує посилення угруповання військ, що діє на Криворізькому напрямку.

Оперативне командування «Південь»: Відступаючи, знущаються над мирними

Ситуація на лінії зіткнення динамічна й напружена.

Ворог продовжує ведення бойових дій, але наші підрозділи поступово змушують його вивільняти позиції і перевіряти на міцність другий і третій рубіж оборони, а подекуди й відступати далі.

З метою розвідування наших контрнаступальних дій ворог проводить повітряну розвідку. Але наші зенітно-ракетні підрозділи влучно «вкладають» пташок типу «Орлан-10» на землю без повернення до строю ані приладів, ані зібраних даних.

Втрачаючи позиції, противник продовжує обстріли цивільної інфраструктури. В Зеленодольській громаді, внаслідок обстрілу “Ураганом” по житлових кварталах одна людина загинула, п’ятеро поранено. Зруйновано й пошкоджено будинки. Задокументованими фактами порушення рашистами норм міжнародного гуманітарного права займаються правоохоронці.

На Херсонщині практично весь Бериславський район перебуває під обстрілами. Відступаючи, окупанти вдаються до мародерства й знущань над місцевими мешканцями.

Високопілля: Гуманітарна катастрофа, звірячі розваги орків, успіхи ЗСУ

Інформація від активіста Юрія Самохвалова. Надаємо без купюр:

«Гуманітарна ситуація у громаді стабільно катастрофічна. Орки заборонили вихід до контрольованої ЗСУ території за харчами, ліками та предметами гігієни. При цьому тепер “памагают мірнаму насєлєнію” – привезли гуманітарні пакети та видають їх з метою формувати потрібну картинку “асвабаждєнія”.

Учора організми робили собі різні “празнічниє гулянія” – одним з них було кидання гранат на городи, коли там місцеві намагалися порпатися на землі. Орки ржали з того, як люди намагалися утікти від вибухів.

Щоденно організми намагаютья схилити до співпраці місцевих. За непідтвердженою інформацією, у громаді є колаборанти, які знайшли і для себе пояснення таких дій, і транслюють його іншим.

Стабільно найгарячішими населеними пунктами громади є Високопілля та Іванівка. Два дні підряд у Високопілля для допомоги оркам наступати на Князівку прилітають вертушки.

Звільнення Іванівки ускладнено, оскільки орки у великий кількості ховаються навколо, а в самому селі їх майже немає.

Хлопці у полі підтвердили повне звільнення Миколаївки (нарешті), але тепер орки гатять по ній з мінометів.

Знову почалися вкиди та ІПСО для місцевого населення з боку рашистів: від “вас аставілі ви нікаму нє нужни” до “какая разніца пад какім флагам жить? с намі всьо будєт харашо”. Так от не “харашо”, а дирку від бублика ви отримаєте, організми. Не буде ні вам, ні вашим посіпакам тут “харашо”, і прокляті ви і ваші нащадки за ці знущання до віку!».

Також Юрій Самохвалов повідомив, що ЗСУатакують під Херсоном, де звільнили пару сіл. ЗСУ вдалося також винести у повітря склад із боєприпасами у Бериславі.

Є спроба атаки Снігурівки. Якщо ЗСУ її візьмуть, то відкриють для себе шляхи просування на усі 2 переправи через Дніпро – Каховську дамбу та Антонівський міст. На них “висить” постачання усих російських військ на Правобережжі. Таким чином, ми вже бачимо один із ймовірних сценаріїв звільнення правобережжя. Це поступове просування в сторону мостів на відстань, яка дозволить прострілювати ці переправи, – пише активіст.

Нововоронцовка: Населення з сіл не випускають, самі ховаються в посадках

Інформація від волонтера Дмитра Бурлая.

Перш за все хочу перепросити за пізні дописи. Інтернету немає вже як п’ятий день. Ні стаціонарного ні мобільного. Щодня приходиться ловити хоч якийсь сигнал для зв’язку. Мобільний зв’язок в селищі теж слабий. В деяких місцях взагалі неможливо зателефонувати, – пише Дмитро Бурлай.

Він повідомляє, що окупанти обстрілюють Нововоронцовку. Дуже багато шкоди було завдано сьогодні вночі. Від обстрілів було загоряння житлових будинків, об’єктів торгівлі. Люди, які проживають поруч з епіцентром подій, згуртувалися і відрами намагалися локалізувати пожежу. Є руйнація об’єктів інфраструктури місцевого самоврядування. Неспокійно стає вже в інших мікрорайонах селища.

Окупанти продовжують тотально знищувати село Осокорівку.

В окупованих населених пунктах, які знаходяться на березі р.Дніпро, більш-менш спокійно. Армії окупантів в селах немає. Рашисти фактично розміщуються в посадках біля цих сіл. Особливо між селами Осокорівка та Золота Балка. Там встановлено до п’яти орковських блокопостів. По факту там є лінія фронту. Золота Балка знаходиться все ще під окупацією. В берегових селах орки іноді підвозять гуманітарну допомогу. Ліки відсутні.

В степових селах ситуація гірша. По лінії фронту у селах Петрівка, Хрещенівка, Любимівка, Миролюбівка йдуть постійні обстріли. Населення з сіл не випускають. Хоча самі окупанти і ховаються в посадках.

Дивує тупість і наївність їх нації. Я вже писав, що це втрачена нація на декілька поколінь. Після вдалих обстрілів наших ЗСУ (попадання в техніку) окупанти намагаються всю підбиту власну техніку вивезти, щоб не бачили інші їхні м’ясо-найманці і не було деморалізації їхньої піхоти. Але всі все спостерігають. Всі все помічають. Після отримання від закордонних друзів певної техніки нашим військам ЗСУ достатньо робити пару тройку пострілів для успішного попадання, – пише волонтер.

Вже як три дні  арта ЗСУ дістає і до Берислава. Було підтвердження і про влучання в скупчення  орків в Новій Каховці.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу