Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
24478
24478

«Підемо війною на Дніпро і Київ?» – начальник Нікопольської РВА прокоментував обурення мешканців щодо відключень світла

Вечірній обстріл, смерть пораненого мешканця Нікополя, успіхи ЗСУ на тому березі – Євтушенко розповів, як минув день

Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко прокоментував обурення мешканців Нікополя і району відключенням електроенергії. Він оприлюднив звернення до земляків 23 жовтня, закликавши бути свідомими і не підігравати ворогу.

Nikopolnews публікує звернення Євтушенка без купюр:

«Почитав коментарі під останніми дописами. Гнітюче враження…

Десь через тиждень періодичних відключень електроенергії ми, якщо так піде далі, повбиваємо одне одного без участі окупантів, або підемо війною на Дніпро та Київ.

В першому більше світла, а другий, наразі, менше обстрілюють. Виглядає так, що якби в тих містах було менше світла та більше обстрілів нашим фб-коментаторам було би спокійніше. Власне, на це рф і розраховує, ведучи окрім війни на полі бою, війну з мирним населенням шляхом руйнування критичної інфраструктури та одночасним проведенням ІПСО. Залишаючи нас без світла, тепла і води – розраховують саме на внутрішні конфлікти, паніку, критику органів влади та підрив державності і єдності народу. Невже це незрозуміло?

Декілька слів про те, як реалізуються відключення. Рішення приймаються на рівні НЕК “Укренерго”, її ж фахівці доводять до областей вимоги щодо часу та масштабу відключення. Зауважу, що енергосистема не завжди враховує адміністративні межі громад, районів, областей. Вона побудована в категоріях груп споживачів, фідерів, ліній, трансформаторів. Наприклад, якщо для балансування енергосистеми потрібно вимкнути підстанцію від якої живиться десять населених пунктів, три з яких знаходиться під обстрілами – її буде вимкнуто. Бо технічної можливості вимкнути  7, а 3 залишити не існує.

При цьому, графіки відключення мають орієнтовний вигляд та не завжди відповідають реальності. В країні йде війна! Цю ситуацію не змінять гнівні коментарі. Можете допомогти – волонтерьте, захищайте країну, допоможіть слушною порадою. Якщо ні – стримайте себе, не нагнітайте, негативу й так вистачає.

Хто б вам що не розповідав – повністю уникнути знеструмлення одного чи двох міст не можливо. Навіть якщо ці населені пункти знаходяться в прифронтовій зоні. І це не значить, що погано працює місцева, районна чи обласна влада. Такі реалії життя держави зараз. Все, що можливо для стабілізації енергетичної ситуації – виконується. Навіть якщо про це щоденно не пишеться в мережі. Годі сіяти паніку та дестабілізувати ситуацію ще більше.

Сьогодні вибір між поганим і дуже поганим. Де погане це так як зараз, а дуже погане – повний блекаут на невизначений термін.

Наразі, є інформація про стабілізацію електросистеми та зменшення кількості відключень. Але щось коментувати напевно ще зарано…».

Оприлюднено графік відключень світла у Нікополі: мешканці просять пощадити обстріляне місто

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×