Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6185
6185

Пішов з життя почесний громадянин Нікополя

почесний громадянин Нікополя

22 жовтня на 75 році життя помер Почесний громадянин Нікополя, заслужений працівник промисловості України, генеральний директор НВО “Трубосталь” Олександр Ісаакович Фельдман. Про це повідомив син Олександра Ісааковича Олег Фельдман на своїй сторінці у Фейсбуці, оприлюднивши некролог від колективу НВО “Трубосталь”.


Олександр Ісаакович залишив по собі значну спадщину – як в металургії, так і у суспільному житті Нікополя і загалом України.

Свою трудову діяльність він розпочинав у 1967 році підручним коваля на Нікопольському Південнотрубному заводі, працював начальником технологічного бюро, начальником зміни, начальником групи лабораторії холодної прокатки. З 1989 р. разом з колегами заснував “Трубосталь”, що дотепер є лідером у своїх виробничих нішах… У різні часи на підприємстві працювало більше 1000 працівників, компанія продовжує свою роботу і в ці нелегкі для України дні, залишається одним з найбільших платників податків в бюджет міста.

Олександр Фельдман має більш ніж 100 свідоцтв, патентів та друкованих робіт, є кандидатом технічних наук. Постійно приймав активну участь в розробці нових видів виробництва, вніс вагомий внесок у розвиток трубної промисловості країни.
У 2009 році нагороджений Президентом України орденом «За заслуги» III ступеня.
В 2010-2015 рр. був депутатом Дніпропетровської обласної ради VІ скликання.
Багато років є головою Нікопольської міськрайонної громадської організації «Єврейська громада», був віце-президентом Єврейської ради України…

О. Фельдман залишив по собі багато добрих справ. Допомагав нужденним, підтримував спортивну інфраструктуру, діяльність Нікопольського краєзнавчого музею і громадських організацій міста, допомагав у встановленні нових пам’ятників, меморіальних дошок та знаків, приймав безпосередню участь у збереженні пам’ятки національного значення – могили І. Сірка, турбувався про пам’ятник загиблим трубникам, ініціював пошукову роботу із встановлення і увіковічення імен воїнів трубників, фінансував видання книжок; журналістські творчі премії НСЖУ…

В 2016 році був нагороджений Почесною відзнакою Нікопольської міської ради «Честь і слава» з присвоєнням звання «Почесний громадянин міста Нікополя».
Олександр Ісаакович мав жінку, двох синів і 4 онуків. Його металургійну справу продовжує нині старший син Юрій.
Традиції, закладені Олександром Фельдманом, будуть жити далі і примножуватись на підприємстві, а памʼять про незліченні добрі справи залишиться у серцях містян назавжди.

Колектив НВО “Трубосталь”.

Ще новини Нікополя: Стали на захист 24 лютого і загинули в один день: мер Нікополя повідомив про двох полеглих Героїв

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×