Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2761
2761

Півроку атак на Нікополь: мешканці показали свої понівечені будинки (відео)

Півроку атак на Нікополь: мешканці показали свої понівечені будинки (відео)

12 січня виповнилося рівно півроку з того моменту, коли армія рф почала тероризувати Нікополь, обстрілюючи його з протилежного берега Каховського водосховища. Перший обстріл стався 12 липня близько 22 години вечора і став шоком для усіх містян. 16 липня з`явилися перші жертви – у своїй домівці загинули літні чоловік і жінка.

З тих липневих днів і до сьогодні росіяни обстрілюють Нікополь регулярно. На жаль, цей тиждень не став виключенням. Ворог знову неодноразово атакував місто, у тому числі сьогодні. Тож у Нікополі 13 січня ліквідовують наслідки обстрілів. Про це йдеться в сюжеті пресслужби Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews. Журналісти показали пошкоджене житло нікопольців.

Міський голова Олександр Саюк особисто спілкується з мешканцями, чиє житло постраждало внаслідок обстрілів, та з`ясовує, якої саме допомоги вони потребують.

Після цього працівники комунальних підприємств, міська житлово-технічна інспекція привозять за відповідними адресами будівельні матеріали для того, щоб затулити розбиті вікна та пошкоджені дахи. Самотнім людям та людям з інвалідністю, які не в змозі самостійно ліквідувати наслідки обстрілів, допомагають міські бригади.

Комунальники за допомогою спецтехніки вивозять уламки та сміття.

Детальніше – в сюжеті НМР

Півроку атак на НІкополь – сумні цифри

Згідно з інформацією начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенка за півроку регулярних обстрілів Нікопольщини загинуло 34 людини. Ще 144 отримали поранення. Зруйновано або пошкоджено декілька тисяч будівель – переважно це житлові будинки. За словами міського голови Нікополя, на ліквідацію наслідків обстрілів витрачено вже близько 50 мільйонів гривень – це майже весь бюджет розвитку міста.

Які країни ЄС готові прийняти українських біженців у 2023 році

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×