Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
593
593

Пробитий осколками підручник із зруйнованої школи Нікополя подарували президенту Sant’Egidio

Пробитий осколками підручник із зруйнованої школи Нікополя подарували президенту Sant'Egidio

Пробитий осколками підручник із зруйнованої школи Нікополя подарували президенту міжнародної благодійної організації Sant’Egidio.

Про це повідомив представник міжнародної організації Юрій Ліфансе. Його допис поширив начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, інформує Nikopolnews.

Саме Євтушенко передав підручник благодійникам.

Підручник із зруйнованої школи Нікополя подарували президенту Sant’Egidio

Це також підручник Української мови. Його передав Євген Євтушенко з Нікополя. Пробитий осколками із зруйнованої школи. Його поларували молоді люди Sant’Egidio.ua президенту Sant’Egidio на міжнародній зустрічі в Берліні. Сьогодні вчителі і учні ризикують життям. У них немає часу, щоб робити роботу за видавців і МОН, – написав Юрій Ліфансе і оприлюднив фото

https://www.facebook.com/lifanse/posts/pfbid02ycPRLA3c56RxZH8Пробитий осколками підручник із зруйнованої школи Нікополя подарували президенту Sant'Egidio

Очевидно, Юрій Ліфансе, говорячи про видавців та МОН, мав на увазі ганебну ситуацію з підручником української мови, де Україну зобразили без Криму.

Україна без Криму у підручнику – що про це відомо

У підручнику з української мови для учнів 7 класів надрукували карту України без Криму, що викликало шквал обурення українців у соцмережах.

На інцидент відреагував міністр освіти Оксен Лісовий, який запевнив, що видавець власним коштом виправить «технічну помилку».

Йдеться про шкільний підручник з української мови для 7 класу (автори – Онатій А. В. та Ткачук Т. П.), надрукований у 2024 році і рекомендований Міністерством освіти і науки України.

На самому початку книги був надрукований гімн України, обрамлений різними синьо-жовтими малюнками, тризубом та, власне, картою України без Криму. Першою публічно на це звернула увагу літературна критикиня й книжкова оглядачка Тетяна Гонченко.

Пробитий осколками підручник із зруйнованої школи Нікополя подарували президенту Sant'Egidio

Зі свого боку міністр освіти Оксен Лісовий запевнив, що цю «технічну помилку» виправить видавець (видавництво «Літера») власним коштом.

«По-перше, Крим – це Україна. По-друге, технічну помилку за власний рахунок виправить видавець, який допустив некоректність дизайну. І наостанок: Міністерство освіти і науки України має питання до якості шкільних підручників. Ці питання пов’язані з діяльністю Інституту модернізації змісту освіти. Їх ми порушуємо не вперше», – прокоментував глава МОН

За його словами, щоб «питання з якістю підручників зняти раз і назавжди», Міносвіти вирішило, що цьогоріч із 2 вересня експертизу забезпечуватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО). А реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти МОН планує завершити у 2025-2026 роках.

Після суспільного обурення в електронній версії посібника негайно до карти України додали Крим.

Водночас і видавництві «Літера» визнали свою помилку і заявили, що відкликають усю партію підручників, аби власним коштом виправити ілюстрацію.

Крім того, звільнено головного дизайнера видавництва, а всім причетним до випуску книги виписали догани зі штрафними санкціями.

Ситуація з піктограмою України без Криму, яка не є навчальним, а декоративним елементом у підручнику «Українська мова. 7 клас», сталася через технічну помилку дизайнера і недогляд редакції під час остаточної підготовки видання до друку.

Ми визнаємо свою помилку і відкликаємо всі підручники зі шкіл, натомість віддруковуємо за рахунок видавництва виправлений наклад і забезпечимо новими підручниками заклади освіти… Просимо вибачення у всієї громадськості, учнівської та педагогічної спільноти, – вказано у заяві видавництва

Ще новини Нікополя: «Зараз ми на Курському напрямку»: військовий з Нікополя просить про допомогу для свого підрозділу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×