Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
8899
8899

Проїзд у міському транспорті Нікополя подорожчає – якою буде ціна

Проїзд у міському транспорті Нікополя подорожчає – якою буде ціна

Як повідомляв раніше Nikopolnews, у Нікополі ввели безоплатний проїзд для дітей віком від 6 до 18 років на період воєнного стану. Відповідне рішення прийняли на сесії міськради сьогодні. А от для дорослих проїзд у міському транспорті Нікополя подорожчає. Про це пише видання «Візит-Венал», передає Nikopolnews.

Причина подорожчання наступна: у діючий тариф було закладено вартість пального на рівні 27 гривень за літр, а на сьогоднішній день ціна на АЗС може сягати 70 грн/л. Тому перевізники змушені підвищити вартість проїзду.

Розраховуватися вартість разової поїздки буде за ціною пального 57 грн/л без закладання рентабельності. Тариф буде не нижчою за 10 грн, але остаточна ціна стане відома після детальних розрахунків.

І це лише тимчасове вирішення проблеми стабільної роботи міського транспорту у воєнний час, – пише автор матеріалу Оксана Лимар.

Для того, щоб незахищені верстви населення не відчули ускладнення свого фінансового становища, у зв’язку із здорожчанням проїзду, у Нікополі вже збільшена кількість пільгових автобусів. Сьогодні у місті їх курсує 14 за основними маршрутами. За підрахунками, 23% всіх жителів міста користуються цими автобусами.

Щодо безкоштовного проїзду дітей, його таким можна назвати лише умовно – адже городяни заплатять за це зі своїх податків.

Протягом червня вивчатиметься пасажиропоток, за результатами якого вирахують суму компенсації перевізникам з міського бюджету. За приблизними даними, 65% нікопольських школярів залишилися у місті, відвідують гуртки, спортивні секції, мають потребу їздити до репетиторів.

Щоб знизити навантаження на сімейні бюджети жителів Нікополя, було прийняте рішення про запровадження безоплатного проїзду для всіх школярів без прив’язки до навчального часу.

Нікопольський міський голова Олександр Саюк припустив приблизну суму компенсації – 200 тис. грн щомісяця, але остаточні підрахунки будуть здійснені, з урахуванням всіх обставин та складових, згодом. Також мер Нікополя запрошує охочих містян доєднатися до вивчення пасажиропотоку у міському транспорті протягом червня.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×