Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
40015
40015

Припинення вогню і введення миротворців на ЗАЕС: нікопольці направили звернення до ВР

Припинення вогню і введення миротворців на ЗАЕС: нікопольці направили звернення до ВР

Нікопольці направили звернення до ВР, під яким зібрали більше 600 підписів мешканців міста.

Про це Nikopolnews розповіли члени ініціативної групи зі збору підписів.

Вони кажуть: у засобах масової інформації України та інших країн світу постійно повідомляється про бойові дії в районі м. Нікополя та Запорізької атомної електростанції (АЕС).

04 березня 2022 року війська російської держави-агресора захопили Запорізьку АЕС і розташовані на території станції сотні контейнерів з радіоактивними речовинами у сховищі відпрацьованого ядерного палива (СВЯП). За висновками керівництва Міжнародного агентства з питань атомної енергії (МАГАТЕ) російські окупанти порушили всі основи ядерної безпеки АЕС. Практично щодоби російські військові здійснюють ракетно- артилерійські обстріли м. Нікополя і скид боєприпасів з безпілотних літальних апаратів (дронів) на місто. Під їхні провокативні обстріли також потрапляє територія Запорізької АЕС і СВЯПу.

З 23 липня 2022 р. Нікопольську міську територіальну громаду оголошено районом активних бойових дій. За повідомленням ЗМІ унаслідок ворожих обстрілів вбито, поранено й травмовано більше трьохсот мирних нікопольців; зруйновано або пошкоджено п’ять з половиною тисяч будівель; десятки тисяч людей вимушені були евакуюватися в безпечні райони.

Існує ймовірність ядерної катастрофи на Запорізькій АЕС унаслідок військової «випадковості» під час бойових дій. Не виключено, що ситуацією в районі Запорізької АЕС і СВЯП можуть скористатися в злочинних інтересах представники міжнародних терористичних угрупувань.

Припинення вогню і введення миротворців на ЗАЕС – нікопольці направили звернення

Тож нікопольці вимагають від Верховної Ради України розгляд звернення мешканців м. Нікополя, а  через депутатів до Парламентів країн світу, з якими є міжпарламентські відносини, про спільну з ними заяву до Організації Об’єднаних Націй (ООН) щодо:

  • припинення вогню у 30-ти кілометровій зоні радіаційного контролю та ядерної безпеки Запорізької АЕС і СВЯП;
  • введення під керівництвом ООН і МАГАТЕ міжнародного миротворчого військового та інженерно-технічного персоналу у вищеназвану зону.

Під цим зверненням до Голови Верховної Ради України Стефанчука P.O. підписалися 650 (шістсот п’ятдесят) мешканців міста Нікополя, які будуть, згідно законодавства України, чекати відповіді від Верховної Ради України через координаторів ініціативної групи:

  • Ривко Людмила Володимирівна, тел.: 066-508-78-04.
  • Біла Тетяна Григорівна, тел.: 097-026-85-35.
  • Жуковський Мирослав Петрович, тел.: 093-300-15-63.

Ще новини Нікополя: «Ми ж були рибаками… А тепер що? Нічого»: нікопольці поділилися спогадами про Каховське водосховище

Наш Телеграм

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×